x

Graveyard + Skeppet
Debaser Malmö
D. 2011.26.03 Kl. 19:00

Funderar på hur många gånger jag sett Graveyard. Kommer inte riktigt på. Det är inte så många. Kanske fem. Kanske sex. Men det spelar ingen roll. Poängen är densamma. Det spelar ingen roll om det varit på den mista scenen på Sweden Rock, på Stortorget under Malmöfestivalen eller med full rigg inne på skivaffären Rundgång, Graveyard övertygar alltid. De levererar med pondus och övertygar alla som någonsin hört en distat gitarr från skarven sent 60-tal/ tidigt 70-tal. Få, eller inga band jag tycker om så här mycket har samlat så vitt skilda människor.

Kommade Hisingen Blues är en fortsättning på vad de gjorde tidigare. Kanske är det luftigare. Mindre hårdrock. Mer rock. Jag vet inte. Jag bryr mig faktiskt inte om att kategorisera dem in i minsta detalj. Jag tycker alla borde prata om dem, men framförallt ska Graveyard ses och höras.

"Som att hitta en thinnertrasa från 1973 och inte kunna låta bli att sniffa lite."
- Jan Gradvall om singeln Hisingen Blues.

"Tidigare har Hisingen varit ett ställe dit man åkt på bortamatch mot Häcken. Inte nu längre. Nu är det Graveyards territorium.
Ska du köpa en rockplatta i år, låt det bli den här."
- Jonas Appelqvist, dagensskiva.com

"Långt ifrån Göteborgs slicka klubbsound och trasiga poplåtar uppenbarar sig Graveyard, en kvartett från Hisingen som har mer gemensamt med Blue Cheer och Black Sabbath än samtliga samtida gäng från staden. "
-Debaser.


SKEPPETDynamisk duo (som ibland växer till och blir fler, vi får se hur det blir den här gången) som har rört om i den svenska underjorden med sin glassiga tappning av det tyska 70-talets kosmiska flyt. Hittills har bandet gett ut två kassetter på sitt eget bolag Kosmisk Väg. I somras gavs en LP ut av skivbolaget Release the bats och i höstas en 7″-singel på Malmöbolaget Solförmörkelse.

"Skeppet inleder kvällen. Deras kosmiska kraut disco är meditativ, nästan sövande, men har en musikalisk väg som i all sin instrumentala utsvävning pekar så bestämt framåt att nyfikenheten ändå får sitt."
Kajsa Lindström, Sydsvenskan om Skeppet på Som en aldrig sinande ström.

/ Mikael Nordlander, High Five.

Kom i tid! Vi räknar med mycket folk!