x
Glasvegas

Glasvegas
Annexet
D. 2011.19.05 Kl. 19:30

Vår tids kanske viktigaste popband, Glasvegas kommer tillbaka till Stockholm och Annexet i maj.

Glasvegas är den nyförälskade euforin och det krossade hjärtat på en och samma gång. Och just därför passar titeln på det nya albumet så bra; efterlängtade ”EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\” släpps första april. Den här gången hittar vi svenska Jonna Löfgren från Boden bakom trummorna. Med sin socialrealistiska lyrik vackert inknåpad i de storslaget popromantiska kompositionerna har Glasvegas skrivit musikhistoria en gång för alla.

Självtitulerade debuten från 2008 talade rakt till en hel generation av människor som törstat efter något med innebörd. Med rullande r och en tjock skotsk accent sjunger James Allen om hårda verkligheter och heta drömmar. Vi känner alla socialarbetande Geraldine i låten med samma namn som höjs mot skyarna när hon räddar människor med ena foten i graven, vid ödets rand. På nya låten ”The World Is Yours” från kommande albumet skanderar Allen ”You do not need me as much as I need you” i den bitterljuva popmelankoli som blivit Glasvegas signum. Men vi behöver Glasvegas mer än de tror.

Där Libertines inte riktigt lyckades, och där Arctic Monkeys så gärna ville men inte kunde, har Glasgow-bandet definierat hur världens bästa band ska låta. Med magi och innerlig frenesi är Glasvegas ett levande tecken på dagens liderliga vara.

Glasvegas kommande spelning på Kägelbanan den 7 mars sålde slut på 7 minuter. Men misströsta inte. Den 19 maj kommer dem tillbaka. Annexet är platsen. 2011 är vårt år.

Förband: Me And My Army.

Åldersgräns 13 år.

Endast direktbetalning.