x

Skilla
Debaser Malmö
D. 2011.18.03 Kl. 19:00

Ett av Sveriges mest spännande och egensinniga band har med ett intensivt turnerande i framför allt Norge och Sverige, men också Tyskland, Estland, Lettland, Åland och Danmark, skaffat sig en stor publik i både Skandinavien och resten av världen. Efter spelningar på till exempel Peace & Love, Putte i Parken och en väldans massa andra har de fått strålande recensioner och blivit kallade "Sveriges bästa nya band" av Jesper Heed, fd. festivalgeneral på Peace & Love.

Skillas musik är en sort som är svår att sätta i ord. Somliga kallar det dramatisk pop med extrem energi, vissa kallar det alternativ eller experimentell pop. Leadsångerskan Nina Christensen har en väldigt stark röst som har jämförts med Björk, Gwen Stefani, Karin Dreijer (The Knife) och PJ Harvey, men samtidigt låter hennes röst inte som nånting som hörts förut! Nina, tillsammans med ett extremt energiskt band (Amanda Savbrant, Elin Hörberg, Vanja Gottlow och Lisa Godin) OCH en fiol, blir en väloljad, organisk känslofabrik som resulterar i en fullkomligt blixtrande explosion på scen!"

“Jag älskar uppfinningsrikedomen och modet att kliva utanför det förväntade.””Jag hoppas att kvintetten aldrig lutar sig tillbaka, sandpapprar ner kanterna och låter underordna sig”
- Robert Ryttman, Zero Magazine

Erik Börén spelar skivor natten lång.