x

Paper + Murder by Guitar
Debaser Slussen
D. 2011.15.04 Kl. 15:00

Uteserveringspremiären 2011 & stans gladaste New Wave-etablissemang intar Debaser Slussen igen. Den här gången bjussar vi på dansant, monoton, vacker, och inte minst über-cool indiekrautdisco live i form av banden PAPER & MURDER BY GUITAR. Residenten... RICHARD TESTAROSSA tar som vanligt med sig sina tyngsta dansvinyler och får dessutom finbesök i dj båset av både BJÖRN GRAPE, som bl.a driver nya klubben RAMLAR på Bonden Bar. Förrutom detta DJ:ar Björnen stans gladaste och poppigaste indiehits lite överallt. ACE, NU!, ALLHUSET m.m. och även festproffset RASMUS JONSSON från klubbar som legendariska ADDICTS, och nuförtiden NU!, F12, SOMMAR m.fl. Det blir alltså årets dansgolvseufori uppöjt till pi gånger pi tusen miljoner i kvadrat. Så klipp till ett svettband av farsans finslips och snöra conversen för nu är det indie-vår på riktigt!

Dessutom kommer Kajsa & den manlige poeten aka DIN CHEF från ÖFA KOLLEKTIVET hålla soul, rock, & r&b (OBS: RIKTIG R&B) låda inne Bakfickan. Även där blir det vackra gamla knastriga vinyler som ackompanjerar era coctailrace.

Live: PAPER
Efter releasen av första och hyllade albumet ”An Object" har uppföljaren, ”Mischmasch”, som släpptes i februari 2011 beskrivits som en platta ”finslipad till perfektion” från föregångaren. Bandet har behållit sitt hårda, skränigt energiska och lite fula sound men lagt till syntar och melodiös pop. De har lyckats skapa ett möte mellan fint och fult och det är kontrasterna som fulländar musiken. Man kan verkligen snacka om en Mischmasch här!

Albumet inleds med superhiten ”Comming From You” och följs av låtar som ”She’s Got Lard” och ”Hold On Me” där stjärnproducenten Björn Yttling från popgruppen, Peter Bjorn and John, haft ett finger med i spelet. Yttling är själv ett stort Paper-fan.

Punktrion levererar monoton frustration, desperation och hopplöshet på ett delikat sätt. Kritiker har också varit snabba med att komma med lovord om senaste plattan. ”Fram till att en jury författar någon fin formulering får Paper hålla till godo med höga betyg i pressen.” - Niklas Wahllöv, DN

Support är MURDER BY GUITAR!
Murder By Guitar från Stockholm spelar monoton exerimentiell punkdisco och är inom kort aktuella med nya EP:n Snakehandler. Bandet har mellan 2006-2010 släppt vinyler på bl.a. italienska Jeet Kune Records och tyska Sounds of Subterrania.

Uteserveringen öppnar redan kl 15! Välkomna!