x

The Octopus + Palpitation
Debaser Medis
D. 2011.05.03 Kl. 19:00

THE OCTOPUS
Efter ett par års skivmakande i franska Belfort, Kalifornien och Sverige visar BLÄCKFISKEN / THE OCTOPUS sina röstmuskler på Debaser Medis på lördag. Insprirerad av ljuden från Arvo Pärt och Pavement lägger han pussel på scenen medan sången hamnar någonstans mellan Phillipe Jarrossky och en yngre Allan Edwall. Mörk bas, ljusa borduner. Ingen kommer att undvika att förvånas.

PALPITATION
Palpitation levererade sin debutskiva med större precision än UPS och TNT skulle komma i närheten av. De gick på knockout med låtar direkta som punkhits, sinnliga och ömma som tårar. Varje låt var ett laddat möte med en insikt om ett oundvikligt avsked. På samma sätt som bandets Orange-förstärkare var kända för sitt ljud som tränger igenom allt, genomborrade Palpitation vårt medvetande. Förutom skivkontrakt med Luxury signerade bandet förlagskontrakt med Hybris / Warner Chappell och låtarna fortsatte sprida sig, bland annat med hjälp av en fantastisk video av Mats Kniven Udd och ett par grymma remixer på låtarna. Nivas version av In Five Years blev en blogghit. Nu arbetar Palpitation på uppföljaren och vi hoppas på smakprov på nya låtar på lördag.

AL, MARC & SANDY
Al, Marc & Sandy har liknats vid Brian Wilson, Sigur Ros, Ultravox och Abba, men låter som en uppdaterad 70-tals MOR/AOR-dröm. De låter slick pop, skrammel och disco omvartannat på ett sätt som för tankarna till eklektiska 70-talsrockband som 10cc. En halvhemlig profil gör gällande att det är ett gäng rutinerade musiker som tröttnat på tröga låtskrivarprocesser i sina andra band, vilket förklarar det omväxlande humöret i låtmaterialet. Men det snackas också om soloprojekt under pseudonym signerat Daniel Filipsson, sångare och gitarrist i indiebandet South Ambulance, förstärkt av ett fullt liveband på scen. Hursomhelst har deras exklusiva första spelningar redan blivit klasiska. Första Ep:n ”Mike” släpptes 2009 och innehåller de tre första låtarna skrivna för Al, Marc & Sandy, inspelade i Daniels källare. I maj 2010 kom andra ep:n ”Three fades and you’re out”. Debutalbumet ser dagens ljus i år.

Bakom skivspelarna står FALLING & LAUGHINGs Terry och Tobias samt Mattias Bergqvist från [ingenting].