x

Syket
Debaser Malmö
D. 2011.31.03 Kl. 19:00

Umeå alltså. Jävla bra musikstad det där. IT’S A TRAP! erinrar sig tillbaka till nittiotalets hardcorevåg och konstaterar att det inte var en engångsföreteelse. Det är inte hardcore som står på agendan den här rundan, nu ligger fokus på egensinnig indiepop. Nu har vi bokat gräddan. Den där peppen, den har aldrig varit lika hög som nu.

SYKET
Septetten Syket har mutat in en egen ringhörna i svenska musikklimatet. Någon genrebenämnde bandet som ”malande rymdrock” och ja, det kan väl stämma, men i de flytande låtarna återfinns alltid ett fokus, ett fokus på drömska melodier som fastnar. Paralleller kan dras till A Mountain of One och Spiritualized, men
framför allt är Syket helt egna. Du kommer hålla med mig när vi ses framför scenen på Debaser Malmö. Deal?

FIRST LOVE, LAST RITES
First Love, Last Rites släppte sitt självbetitlade debutalbum i januari via Nomethod Records. Det innehåller en hybrid av shoegaze och smittande popmelodier dränkta i distortion och lågt mixad sång, inte helt olikt My Bloody Valentine på sina ställen. Och det är så stört bra! Utsagan säger att bandet går en ljus framtid till mötes och här har du chansen att se First Love, Last Rites första spelning på Malmöitisk mark. Gör det, bara gör det.

DJ: JNSPPLQVST (IAT!, Brother/Sister Booking Agency, GAFFA, dagensskiva.com)