x
Metallica / the Big 4

Metallica / the Big 4
Ullevi
D. 2011.03.07 Kl. 17:30

Metallica / The Big 4 gästar Ullevi söndagen den 3 juli 2011.

Tisdagen den 31 maj kl 09.00 släpper vi ca 900 sittplatsbiljetter med sidosikt till konserten. Dessa kostar 480 kr + serviceavgift

Metallica, Slayer, Megadeth och Anthrax. Fyra legendariska band som på 80-talet gick från att dominera en underground-thrash-rörelse till att dominera en hel metal-värld. Detta gjorde de genom att sälja miljontals skivor och fylla arenor var de än hamnade. Förra sommaren stod de fyra banden på samma scen för första gången någonsin. Det är stort, mycket stort, att de nu gör det igen, i Sverige, på Ullevi, mitt i den svenska högsommaren!

METALLICA behöver knappast någon närmare beskrivning. 2009 släpptes det efterlängtade albumet ”Death Magnetic” som direkt hamnade på alla topplistor världen över och sålde i miljontals exemplar. Lägg därtill otalet antal priser och nomineringar, några hundra miljoner sålda album och en konsertpublik som knappast krymper. När vi talar om Metallica talar vi om ett gigantiskt rockband. Kanske världens allra största.

SLAYER som är ett av världens hårdaste band, markerade tidigt i sin karriär att de var tyngre, snabbare och mörkare än allt annat, de satte standarden och är idag ett av vår tids mest betydande band inom sin genre.

MEGADETH behöver liksom ovan knappast någon närmare presentation. De har länge varit ett av de mest framgångsrika banden inom thrash-metal med bandets frontfigur, grundare och låtskrivare Dave Mustaine i täten. Med mer än 20 miljoner sålda album och turnéer världen över har Megadeth länge utmärkt sig genom sin tekniska färdighet med avancerade gitarrsolon, högt tempo och arga sång.

The Big 4-cirkeln blir sluten med thrash-metal-hjältarna från New York, ANTHRAX.

Åldersgräns 13 år p g a hög ljudvolym

Insläpp till arenan från ca kl 16.00

Rullstolsplats köps via Got Event biljett Scandinvium, tel 031-81 10 20

Max 10 stycken biljetter per person