x

Wolf People
Debaser Slussen
D. 2011.30.04 Kl. 13:00

Sista april. Dagen innan skanderandet ska sätta folk i brand och kvällen då riktiga eldar färgar himlen röd.

Men det finns andra sätt att brinna upp. 30 april och på Youth ska vi brinna för sådant som eldig musik, flammande läppar, sotade ögon och glödande blickar.

Och våra bultande hjärtan ska också de sättas i brand. Till tonerna av inga mindre än de fantastiska banden The Crookes och Wolf People.

De är som hämtade från en annan tid och skulle nästan han kunnat släppa sina skivor på Musiknätet Waxholm eller Nacksving, om nu bara Wolf People sjungit på svenska och släppt vinyler på 70-talet. Det gör de inte. Progressivt med stämmor och vassa gitarrer ackompanjerade av flöjt. Jag gissar att Dungen bör ha koll på denna orkester från från Bedford/London. Utsvängda brallor, afghanvästar, långt oborstat hår, skägg och en stor kärlek för nyss nämnda tid.

The Crookes samma kväll har ett lättare anslag och ett luftigare sound som påminner mer om 80-talet. Detta utmärkta band från Sheffield skulle mycket väl kunnat legat på NME C86 kassetterna från tiden då The Smiths och The Housmartins färgade listorna i Storbritannien.

DJs ute.