x

Marnie Stern
Debaser Malmö
D. 2011.20.05 Kl. 17:00

SPELNINGEN ÄR TYVÄRR INSTÄLLD. NYA DATUM MEDDELAS SNART.

Säg ordet gitarrhjälte och oftast dyker det upp någon pudelfriserad metalego som spelar musik endast för att tillfredställa andra musiker. Oftast dyker Yngwie Malmsteens nuna upp. Suck. Men fuck om inte glädjen spricker hål i ansiktet på en när Marnie Stern förs på tal. Denne NY-bohem som shreddar från hjärtat och inget annat. Denne ljuvligt skeva person som vi älskar att älska.

2007 kom ett album som välte omkull om inte allt så väldigt mycket; ”In Advance of the Broken Arm” var ett verk som kickstartade hjärtat och gav kroppen en oförglömglig spasm. Tillsammans med likasinnade ärketrummisen Zach Hill hade de skapat en debut som på underdog-manér kunde tråckla sig in på musikpressens allra heligaste Top 10-listor. Uppföljaren hette ”This Is It and I Am It and You Are It and So Is That and He Is It and She Is It and It Is It and That Is That” (puuh...) och dödade allt och alla! No contest. När hösten sedan kom förra året så släpptes det självbetitlade tredje albumet som i all sin helhet öppnade upp för mer av allt det goda i livet: shreddande gitarrer, klistermelodier och en closer av rang med ”The Things You Notice” som smälter hjärtat likt smör i ett lavabad.

Den forne Talking To Teapots-mannen Martin Månsson Sjöstrand går i sin nya trio tillbaka till sina rötter och sätter instrumental musik på pelaren igen. Tänk er Dick Dale på snedtripp i underlandet möter Zappa med bruten handled.