x
Okkervil River

Okkervil River
Göta Källare
D. 2011.20.05 Kl. 20:00

Luger & Electric Garden presenterar:

OKKERVIL RIVER
Okkervil River kommer till Sverige och Göta Källare den 20 maj med nytt material på fickan så att vi kan få den dos ivägsvepande indierock som vi så väl behöver.
Det nya albumet släpps den 10 maj och kommer att heta ”I Am Very Far”. Redan nu är en första singel ute, ”Mermaid”, en mörk, mystisk och romantisk låt som smyger sig på och når ett klimax som påminner om Okkervil Rivers rötter. Det är det första vi hör från Okkervil River sedan ”The Stand Ins” som kom 2008, vilket känns som en evighet sedan. Visserligen kunde vi glädjas åt det monumentala samarbetet mellan bandet och Roky Erickson härom året. Ingen blev förvånad att den kollaborationen var lyckad men ”True Love Cast Out All Evil” fick oss ändå att ramla av stolen med sin fulländning.
Will Sheff och hans Okkervil River har sedan de bildades i Texas 1998 släppt fem skivor, turnerat flera varv runt jorden och gjort otaliga bejublade spelningar. De har utvecklat ett eget sound med influenser från folkrock och lo-fi och med maximerad instrumentanvändning. Ljudbilden är ömsom massiv och gränslöst svängig, ömsom vacker och känslig som en mingvas. Will Sheff är en elegant låtskrivare och en sångare som för tankarna till både Bright Eyes och Elvis Costello som han var på ”My Aim Is True”.
Live blir det förstås ännu lite bättre, Okkervil River har verkligen förmågan att sluka en publik och inte släppa taget förrän långt efter spelningens slut.

Åldersgräns 18 år, 20 år i dörren.

Dörrarna öppnar 19.00 och konserten startar ca 20.00.

Arrangör: www.luger.se