x

Gaby And The Guns + Felix Wickman + Vandring I Dfb
Debaser Slussen
D. 2011.16.04 Kl. 13:00

Den 16/4 är det dags för ännu en klubbkväll med Send In The Clowns! Denna gång huserar vi på Debaser Slussen och har bjudit in ett par av våra absoluta favoriter..

Malmö står i lågor! Staden exploderar av kultur i alla former, med teater, konst och musik. Ett av banden vi pratar mest om är Gaby and the Guns som charmade Malmö och Sverige med sin uppmärksammade debut “Rygg mot Rygg” från 2009. Nu är de äntligen aktuella med nya albumet “Bränner staden” som släpps den 6 april.

Förstasingeln “Drake” är redan omskriven med fina ord, och videon till samma låt fick snabbt en fantastisk spridning. Fjäderlätta popmelodier och stillsamt vemod, och Malmö har aldrig låtit vackrare. Fokus ligger på Gaby Ryds varma och karismatiska röst som trollbundit publiken på såväl Peace & Love som Visfestivalen i Västervik.

I samband med albumreleasen gör Gaby and the Guns en turné över Sverige och Send in the Clowns är stolta att presentera dem på Debaser Slussen.

Bandet består såväl live som på album av Gaby Ryd, Jens Almqvist, David Calgaro och Fabian Ris Lundblad.

Felix Wickman
Felix Wickman är en Stockholmsbaserad singer/songwriter som skickligt leder sitt band genom landskap av intensiv och djupgående musik. Första skivan "Dry Hands" släpptes i början av 2009 och nu kommer den efterlängtade uppföljaren.

Felix Wickmans andra album, "Whatever her sins", visar upp en mörk och mer experimentell sida och blottar en stor fragilitet. Några av spåren vibrerar av elektroniska rytmer, men allt är inspelat i studio med riktiga instrument vilket ger en akustisk känsla och en varm, levande klang. Han har med stor framgång lyckats hitta ett helt unikt sound.

Under de senaste åren har Felix Wickman och hans band turnerat flitigt i både Sverige och Tyskland och det nya albumet kan ses som något av ett resultat av den intimitet och musikaliska gemenskap som uppståt dem emellan. För andra gången har Felix valt att arbeta med producenten Johan Wahlgren i studio Trampolin och tillsammans har de försökt hitta den nerv, puls och direkthet som är så markant under deras liveframträdanden och försökt överföra till albumet. "Whatever Her Sins" är ett album fyllt av melankoli, romantik, ilska och turbulens framfört med en oerhörd ömhet och känsla.

Skivan släpptes i Europa den 18/2 men släpps i Sverige den 20/4

Adam Sandahl och Albin Johansson tar hand om dansgolvet och fokuserar på 2000-tals indie & elektro, 90-talsindie, liten gnutta 60-tal och kanske någon 80-tals new wave, det kommer bli dans dans dans ända in på småtimmarna!

Vandring i DFB
Vandring är ett nystartat musikprojekt som föddes ur viljan och längtan att få spela tillsammans igen. Ida Ekengren och Nathalie Remy har sjungit och spelat tillsammans sen barnsben och har en lång och stark vänskap bakom sig. Ida har tidigare varit med i Nathalie Remys soloprojekt men de väljer nu att göra någonting tillsammans och ni kommer att få lyssna till vackra visor på svenska om små och stora tankar.

Det finns inga regler eller ramar som följs, utan bara en enda stor kärlek till musik och att spela.

Sandra - Choco Canel - Bergman (aka lil' clown) ser till att trivseln är på topp och bjuder på ett raffinerat soundtrack från DJ-båset.

Varmt Välkomna!

DJs Nicorico spelar skivor ute vid fint väder mellan kl 19-01