x

Cristina Branco
Uppsala Konsert & Kongress
D. 2011.27.04 Kl. 19:30

Att se, höra – uppleva! – portugisiska Cristina Branco är ett underbart äventyr i fadons värld. Med sin klangrika och sensuella röst ger hon fadon nya uttryck där gammalt och nytt, glädje och vemod smälter samman till en sällsam innerlighet. Tillsammans med Mariza, som många i Uppsala redan fascinerats av, tillhör Cristina Branco den moderna fadons stora röster.

Cristina Branco förnyar fadons uttryck och gör succé över hela världen. Hennes klangfulla röst och känsliga tolkningar smälter samman ord och musik, gammalt och nytt, melankoli och glädje – hon förmedlar fadons innersta väsen och sjunger med en innerlighet som trollbinder publiken på scener över hela världen. Men att hon skulle bli en av Portugals stora fadistor – som de stora fadosångerskorna kallas – var långt ifrån självklart.

Nu är hon aktuell med ett nytt album och en serie konserter med musik av António Victorino de Almeida, João Paulo Esteves da Silva, Mário Laginha, Pedro Moreira, Pedro Silva Martins, Ricardo Dias, men också Jacques Brel, Carlos Gardel och Isolina Carrillo. Inspirationen har hon hämtat från bilder av Amalia Rodriguez i Rio de Janerio och miljöerna i Buenos Aires och Lissabon omkring 1945. En tid när barerna pulserade av bolero och milonga, tango och fado.

Missa inte en av vår tids mest uppmärksammade fadistor – Cristina Branco!

Med sig har hon en kompgrupp med piano, dragspel, portugisisk gitarr och kontrabas.

Konserten är flyttad till Stora salen pga den stora efterfrågan på biljetter! Köpt biljett till Sal B gäller även i Stora salen.

Längd 75 min utan paus

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress

www.ukk.se