x
Anna Järvinen

Anna Järvinen
Inkonst
D. 2011.27.05 Kl. 21:00

Anna Järvinen gjorde solodebut 2007 med Jag Fick Feeling. Skivan producerades av Mattias Glavå som också hållit i spakarna på Håkan Hellströms debut Känn ingen sorg för mig Göteborg. Albumet mottogs med vidöppna armar och nominerades till fyra grammisar och P3 Guld-priser samt vann tidningen Stockholm Citys musikpris.2009 kom uppföljaren Man Var Bland Molnen som möttes med lika stor entusiasm som debuten.

Nu 2011 är det dags för Anna Järvinens tredje album - Anna Själv Tredje.Albumet är Annas första på Stranded Rekords efter flytten från Häpna och precis som debuten inspelad i Göteborg hos Mattias Glavå. På albumet ackompanjeras Anna av bland annat Reine Fiske, Gustav Ejstes, The Amazing och Joel Alme.Det har sagts att Anna Själv Tredje är en skiva om våren men också en avslutande del av en trilogi. Någon har nämnt det bibliska, en annan jazz och vispop - men det är upp till lyssnaren själv att bestämma.Anna Själv Tredje släpps 30 mars.Sagt om skivan:”Skivan innehåller inga hits, den är bättre än så”

- 5 av 5, Situation Sthlm”Perfektion”

- 10 av 10, Rocky Magazine”Sannolikt årets bästa”

- 5 av 5, NSD”Anna Järvinen har överträffat sig själv”

- 5 av 5, Veckorevyn"Åh Anna. Det finns så många rader om förlorad kärlek och hopp att jag vill klippa ut dem och likt små lappar i en lyckokaka kunna plocka ut en av dem på måfå ur bröstfickan när jag behöver det som mest. Alla är de inramade av musik som - för att citera henne själv - kan locka fram en vår."

- Andres Lokko, SVD"Jag får feeling - igen - till fågelkvitter och förälskelse i Anna Järvinens värld av skönt skörsjungen, sjuttitalsklädd folkpop och jazz som lockar fram Våren; inte minst då den vi hittar på Annas tredje och bästa album."

- Kulturnyheternas kritikerlista, mars 2011"Anna Själv Tredje som är Järvinens tredje grammofoninspelning heter på ungefär dubbelt så många år är hennes bästa så här långt. Den är ett kvitter från våren. En suck av vårförälskelse."

- Per Sinding Larsen, PSL"Ångrar inget - Det avslutande spåret på Anna Järvinens album som släpps alldeles snart. “Det räcker med tårar nu, det räcker med sårade dagar, du, nu längtar man tillbaks, det går bra. säg att det gör det”. Ett öppet sår som under fyra minuter och fem sekunder förvandlas till en öppen kram."

- Bäst just nu - Throw me away

Åldersgräns: 13 årBiljettförsäljningen via internet slutar kl 19:00 på evenemangsdagen.

Biljetter säljs på plats från kl 20:00 såvida evenemanget inte är utsåld.