x
Josh Groban

Josh Groban
Ericsson Globe
D. 2011.23.09 Kl. 19:30

En av vår tids mest framgångsrika sångare, JOSH GROBAN, kommer till Sverige i höst. Den 23 september uppträder han på Ericsson Globe i Stockholm.

Josh Groban har sålt mer än 25 miljoner album och drar fulla salonger vart han än uppträder. När han som oerfaren 18-åring fick chans att ersätta den legendariske Andrea Bocelli vid 1999-års Grammy Awards var det inte utan att han var nervös. Men duetten, som sjöngs tillsammans med Céline Dion, var hans första steg in på den internationella scenen.

Inbjudningar till olika tv-shower och inhopp i den ytterst populära serien Ally McBeal gjorde att än fler fick upp ögonen för den unge mannen med den stora rösten. Ett skivkontrakt med Warner Bros skrevs och hans debutalbum visade sig vara en omedelbar succé som sålde dubbelplatina.

Hans andra album, ”Closer”, debuterade på en fjärde plats på den amerikanska Billboardlistan och sålde häpnadsväckande 375 000 exemplar på sin första vecka och har sedan nått stora säljframgångar både i USA och i övriga världen.
Förra året kom hans femte album, ”Illuminations”. Skivan producerades av monsterproducenten Rick Rubin som stått bakom succéer som Red Hot Chili Peppers, Johnny Cash, U2 och många andra av världens största artister. Skivan har redan passerat platina och hyllningar har kommit från både fans och kritiker.

En stor del av Grobans succé kan härledas till hans naturliga talang och den enorma rösten men även till blandningen av klassiskt och pop. Hans musik charmar alla generationer och få lämnas oberörda när han ställer sig på scen. Många är det som bevittnat magiska ögonblick när Groban framfört duetter tillsammans med Barbara Streisand, Sting och Elton John.

Åldersgräns 13 år.

Endast direktbetalning.