x

Satan Takes a Holiday + Alcoholic Faith Mission + the Slide + Strängen
Debaser Malmö
D. 2011.15.04 Kl. 17:00

Twist Action Heroes + Debaser = Beggars Banquet!

Premiär för den nya rockklubben Beggars Banquet! Bakom klubben står DJ-duon Twist Action Heroes (Martin Gustafsson och Olle Helkimo). På premiären kommer det att bjudas på hela tre liveakter: Satan Takes A Holiday (SE), Alcoholic Faith Mission (DK) samt The Slide (SE). Twist Action Heroes kommer naturligtvis själva att spela skivor under kvällen, men har även med sig Robert ”Strängen” Dahlqvist (Dundertåget/The Hellacopters m.fl.) som gäst-DJ. Strängen spelar dansant och svängig rock, soul samt lite gammal hårdrock.

Har du saknat en klubb på Debaser i Malmö som står med fötterna stadigt i rock'n'roll-myllan, utan att det för den sakens skull blir förutsägbart eller tråkigt? Beggars Banquet är en nystartad klubb vars mål är att varje klubbkväll ska överraska med nya upplevelser och att varje gång bjuda på en skön smältdegel av musik, även om huvudfokus ligger på den gitarrbaserade rocken. Gillar du slamrigt treackordsriffande, men låter dig inte skrämmas av en och annan synthslinga eller en fet beat? Trivs du som bäst när du tror att du vet vad som ska hända härnäst, men inser att det blev tvärtom? I så fall kommer du att känna dig hemma på Beggars Banquet - oavsett om du väljer att komma i smoking eller en gammal Ramones-tröja.

Twist Action Heroes gjorde sitt första offentliga gig i maj 2008. Namnet Twist Action Heroes tog de i samband med att de debuterade på anrika Kulturbolaget (KB) i Malmö i oktober 2009. Då startades också en musikblogg med fokus på personliga reflektioner blandat med konsert-/festivalbetraktelser. Twist Action Heroes har sedan starten hunnit med ett 80-tal DJ-gig främst i Malmö, men även i Göteborg, Kristianstad, Kalmar och Ystad. De ställen som haft frekventa besök är ovan nämnda KB (Malmö), Debaser (Malmö), Deep (Distortion Rock Club och Klubb Transmission, Malmö), Banco de la Musica (Malmö live @ Banco, Malmö) samt O'Learys (Club Black Tooth Grin, Kristianstad).


DESSUTOM Releaseafterwork med Jämmerdosa som släpper SHEASHEASHEAs debutsingel "Tomorrow I´m Gone" på uteserveringen 17.00–19.00

hur: Jämmerdosa och SHEASHEASHEA hon själv spelar den purfärska låten live + DJ:ar drömsk elektronisk popmusik. Alla som kommer får låten.


SHEASHEASHEA är Sophia Ersson och Sophia Ersson är SHEASHEASHEA. Ett förhållande där den ena parten inte klarar sig utan den andra, och tvärtom, men där båda två står stadigt med varandras starka personligheter. Med ena foten i Malmö och den andra på Österlen gör SHEASHEASHEA organisk,drömsk popmusik om sökande och om att vara sann.

Fredag den 15/4 släpper SHEASHEASHEA singeln ”Stop worrying, for me”, en lika vacker poplåt som viktig påminnelse om att den okonventionella vägen i livet inte behöver vara ett alternativ från något normalt. En fantastisk låt med starka influenser från öarnas musik såsom gamla Björk och Sugarcubes liksom Sigur ros, med en text vi alla behöver bli påminda om då och då.

I Maj släpper SHEAx3 sin första EP, Nicaragua too far away, och Stop Worrying, for me, är det första smakprovet från den, som redan hunnits spelas i P3s musikguiden.