x

Fangs + Svenska Björnstammen (Dj-set)
Debaser Medis
D. 2011.15.04 Kl. 19:00

Nu sitter det fint med Le Plus på fredag!

Andra saker som sitter fint är Fangs. Glatt, pepp och dansant. Superlativen haglar över det fantastiska bandet från Glasgow som spelar live denna afton. Och oj vad bra det är, får icke missas!

Så dansar vi till dansmusik igen säger Den Svenska Björnstammen.
...Japp säger vi och bjuder in de omtalade musiknördarna från Norrköping.

I restaurangen kommer vi få njuta av indie när Landet-klubben Heaven Up Here gästar oss i skivbåset

FANGS
När Fangs bildades i Glasgow 2009 var deras mål enkelt. Leverera rak och smutsig disco rakt ner till dansgolvet!
Fangs släppte 2009 sjutummaren "Sicko", en New-Wave-Disco-Klassiker på King Tuts Recordings. Låten uppmärksammades av Andrew Weatherall och Erol Alkan. De fick gigs som headliners i N.Y, Paris, Berlin, London, Barcelona, The Viper Room i L.A och blev erbjudna att spela live på filmpremiären för hyllade New Wave-filmen Kill Your Idols.
Därefter följde flertalet festivaler som Reading, Leeds & SXSW där de även signade ett skivkontrakt för de närmaste 3 åren med Platimum Records som var närvarande på konserten. När så den sista champagneflaskan var slut påbörjades skivinspelningen på den Franska Rivieran, albumet kommer ut nu till sommaren och allt är i rullning för Fangs. På fredag kommer de till Le Plus!


DEN SVENSKA BJÖRNSTAMMEN
Den Svenska Björnstammen är de sju multikonstnärerna som spottar ur sig det ena kreativa projektet efter det andra. Är det inte en ny låt så är det något flygande eller grafiskt. Kanske en dokumentärfilm, kanske ett seriealbum, kanske något helt annat. Det kommer alltid något kreativt från dessa herrar vilket inte är speciellt konstigt om man vet att merparten av medlemmarna tidigare drev Norrköpings Konsthall.

Alldeles innan årets slut belönades de med ett pris för Årets svenska genombrott av den svenska musiktidningen GAFFA, men i stället för att fortsätta i samma spår satsar killarna allt på att leverera årets galnaste DJ-set med en nyskapande liveshow.
Förvänta er remixar fetare än originalen av dessa musiknördar.


HEAVEN UP HERE
Daniel och Anders är en del av indieklubben "Heaven up here" som håller till på Landet. Deras sätt att erbjuda gästerna bra musik kan efterliknas vid Joy Divsions musik: enkelt, rakt och oemotståndligt, där varje låt som spelas har som mål att smeka besökarnas ömma hjärtan!

Missa inte denna fredagskväll som är #15 i ordningen av fantastiska Le Plus-kvällar!