x

Switch Opens
Debaser Slussen
D. 2011.13.04 Kl. 19:00

SWITCH OPENS
Bandet startade för elva år sedan under tungvrickarnamnet FINGERSPITZENGEFÜHL. Hos publiken i Stockholm gjorde de sig kända för sin energiska och säregna metal, som gått i säng med punk, progg och lite punk. Deras ös på scen har uppmärksammats och lett till supportspelningar till akter som NEUROSIS, ENTOMBED och SCARS ON BROADWAY. Efter namnbytet till SWITCH OPENS och bandets tredje fullängdare drog de fram som en ångvält och skapade ringar på vattnet som uppmärksammades av Sveriges Radio. Skivan nominerades inte bara utan vann även rock/metal-kategorin på P3 Guld 2010. Passa på att bevittna ett av huvudstadens mest intressanta band!

INSENSE
Ett metalband i Norge som inte spelar black metal? Det finns. INSENSE har sedan födseln 1999 kört stenhårt på att lira metal. Sådan melodiös metal som vi är så duktiga på i vårt eget avlånga land. Inför tredje fullängdaren kontaktade de därmed demonproducenten Daniel Bergstrand (MESHUGGAH, IN FLAMES, STRAPPING YOUNG LAD), som blev mäkta imponerad. När fjärde fullängdaren, "Burn in beautiful fire", skulle spelas in kontaktades Bergstrand igen. Den här gången blev han så imponerad att han tillfrågade vännen Anders Fridén att delta i studion. IN FLAMES-sångaren gillade vad han hörde så pass mycket att bandet fick förfrågan att ingå i hans managementbolags, Selective Notes, repertoar. Framtiden ser ljus ut för INSENSE!

Yersinia har tyvärr tvingats ställa in konserten pga sjukdom.Dj: Anders Fridén (In Flames) vänder tunga och halvtunga vax.

Missa inte biljettutlottningar till Sonisphere!