x

This Is Head
Debaser Slussen
D. 2011.22.07 Kl. 15:00

De kan ses som aningen tidlösa och modiga dessa malmöbor i This is Head. Att utan kompass och färdriktning kring Möllan ta siktet mot krautdisco i Ruhrområdet eller mot indie i stilfullare butiker i New York är ju ungefär som i den där textraden av bob hund. "Planet lämnar Seattle, landar strax i Düsseldorf". Förvirrande, unikt och utan biljett på något sätt. De har ingen idé om att försöka låta som Yeasayer eller att spela de där låtarna som aldrig U2 vågade göra. Det bara händer. De är This is Head, de vann årets pop på P3 Guld förra året och de är också stora PSL-favoriter.

Fina Tennis Bafra inleder aftonen med sin Sonic Youth/Polvo-inspirerade alternativrock som ibland doftar slackernoise och ibland mer renodlad indie. De är aktuella med skivsläpp på etiketten Nomethod Records från Umeå.

Bakom skivspelarna står vi som aldrig kommer kunna välja mellan dansen och rocken, mellan Berlin eller Brooklyn, nämligen Richard Testarossa (TOM TOM DISCO/STHLM Indie m.m) Emelie Bååth (Debaser/DROP IN) och Kaine Taylor (I MADE THIS). I DFB spelar Andreas Wåhlström och Fredrik Persson. Tillsammans kommer vi att bjuda på en förfinad kaskad av pop, indierock, krautdisco och electro.