x

Springbreak - Jamie Woon
Debaser Medis
D. 2011.20.05 Kl. 19:00

Ännu en gång har Storbritannien gett oss en supertalang, den 27-årige sångaren, låtskrivaren och självlärde producenten Jamie Woon. Med sin kristallklara röst, scennärvaro och valpiga utseende är världsdomination nära. Men där andra artister skulle förlita sig på rå talang tar Woon steget längre och förenar klassisk soul med dubstep och skapar en mer elektronisk soul. Musiken har varit i hans liv sedan barnsben då han mor är den skotska folklegenden Mae McKenna som har körat bakom världstjärnor som Michael Jackson, Björk och Prince. Woon's breda spektrum av influenser sträcker sig från traditionell soul (Joni Mitcell, Stevie Wonder) och 90-talets R'n'B (Usher, Boys II Men, D' Angelo) till de senaste namnen inom garage som Mount Kimbie och Ramadanman.

"I like people who find different ways of doing the blues. It's at the root of all popular music. Blues and bass - that's the real hybrid."

Jamie Woon är dubbelt aktuell då han är bokad till Way Out West den 11 augusti och släpper sitt debutalbum den 18 april. Han kommer även till Stockholm för en klubbspelning redan den 20 maj. Den första singeln "Night Air" klättrar i skrivande stund på radiolistan och fler stora låtar kan väntas från detta musikaliska underbarn.

Belönades med 8/10 i senaste numret av Sonic och jämförs ofta med James Blake som nyligen spelade på ett utsålt Södra Teatern.

Christopher Smith är den kanadensiska sångaren och låtskrivaren som med ömhet och intimitet sjunger kärlekssånger så mjuka och milda att de hade kunde vara vaggvisor för vuxna. Smith släppte sitt magiska debutalbum "The Beckon Call" förra året och nu åker han på sin första Europaturné, som innehåller tre exklusiva spelningar i Malmö, Stockholm och Göteborg. Hans låtar har det där tidlösa soundet som gör att man längtar tillbaka till svunna tider, som man egentligen är för ung för att ha upplevt, och att de dessutom mestadels är inspelade i sovrummet är bara helt naturligt för låtdrömmar som dessa.


Singeln ”The Catcher in the Rye” är det första smakprovet från det kommande albumet ”Rule of Thirds” som släpps i september. Azure Blue är Tobias Isakssons soloprojekt.

Popmaffian som följt Tobias tidigare grejer skapade ett buzz om projektet redan på demostadiet, men tillsammans med medproducenten Claes Björklund har han skapat en modern men tidlös skiva med en massa analoga trummaskiner och synthar och stora men luftiga arrangemang. Efter att tröttnat på chillwavens kalla reverb levererar Azure Blue en oblyg flirt med MOR, AOR och New Romantic i en skrud som tar med New Order, The Go-Betweens och Roxy Musics Avalon-skiva på en resa till 2012. Textmässigt är ”Rule of Thirds” ett vortex av referenser med glimten i ögat, men främst en rörande självbiografisk berättelse om tre spruckna förhållanden och en oundviklig flytt från Göteborg till Stockholm.

Kom i tid!