x

MEN + Sali
Debaser Slussen
D. 2011.28.05 Kl. 15:00

Den stundtals alltför kalla, alltför långa alltför gråa men samtidigt alldeles alldeles underbara, bästa och peppigaste vårterminen börjar gå mot sitt slut. Så gör även våren med Youth på Debaser Slussen.

Och avslut, såväl som premiärer, måste man ju fira med buller och brak. Vi har bjudit in de fantastiska banden Sali och MEN som kör live, och själva ska vi bara spela sådant som man vill höra på avslut med hopp om att ses igen.

MEN
Radikalism och dans, två ord som mycket väl kan tänkas summera vad MEN egenligen är. Från det halvinsomnade/pausade Le Tigre har JD Samson skapat ett konstkollektiv som levererar smått kaotiska och energifulla liveframträdande där kropp, musik och politik förenas i en postpunksmixer.

I begynnelsen var MEN endast en DJ/remix-duo som Samson utgjorde tillsammans med Le Tigre-kollegan Johanna Fateman. I allians med Michael O'Neill (Ladybug Transistor) och Ginger Brooks Takahashi (LTTR, The Ballet) har de dock skapat ett band på riktigt och släppte alldeles nyss det förträffliga post-allt albumet ”Talk About Body”, en kavalkad av pumpande disco/reggae/punk hits som lyfter fram arvet från The Slits och Talking Heads och låter 2000-talets ljus skina över dem.

På scen är MEN en musikalisk teater av magnitud. Färgrika hemmagjorda dräkter, dräpande närvaro och nävar i vädret gör en MEN-konsert till något utöver det ordinära. En puls som förenar bandet med publiken och ökar i takt med trummaskinen som glöder. Ska ni se något nytt i år så är det MEN. Ingen tvekan. Alls.

Dessutom spelar SALI!
Sara Lindström och hennes medmusikanter står för en fin mix av mjuk pop och hård dubstep som presenteras med feta synthar och sköra stämmor.

DFB: TIDSKRIFTEN FUL
Ful är en konsttidskrift som hyllar den queerfeministiska konstscenen med böcker, aktioner, ljud, scenkonst, alternativa rum och fulmusik. Ful är den enda svenska tidskriften som har ersatt hon och han med det fantastiska ordet hen. Ful blev vald till årets kulturtidskrift 2010. Från och med Ful #1 2011, som kommer ut i slutet på maj, kommer ful också att finnas på engelska. Representanter från Ful minglar och spelar skivor 22-01.