x

Upsweden Spring Showcase
Sticky Fingers
D. 2011.14.04 Kl. 20:30

UpSweden Spring Showcase
Efter att ha spenderat en mörk vinter i dvala sjuder det nu igen i musikfabriken!
Många av upSwedens medlemsakter har nya skivor på gång, och detta ska givetvis firas med buller och bång! Vi samlar våra styrkor och ställer till med en sällan skådad musikfest som kommer framkalla ståpäls på även den mest hårdnackade av musikkritiker! Val av slagfält föll på Sticky Fingers, Top Floor och datumet som gäller är torsdag den 14/4.

Dörrarna öppnar kl. 20 och första band invaderar scenen ca 20:30.
Dörrmannen kräver inte mer än 80 spänn för detta spektakel, och för garanterad plats finns förköp via Www.StickyFingers.nu från och med 1/4 (10 kr förköpsavgift). Sprid ordet på Facebook, sms:a dina vänner, ring din pappa, faxa din farmor, det här vill ni inte missa!


Pris är alltså 80:- + 10:- i serviceavgift.


På scenen:

Not Without Grace
Med över 116 000 visningar på myspace och ca. 1,5 miljoner visningar på youtube känns en presentation nästan överflödig. Ett av upSwedens hårdast arbetande band har spenderat vintern i studion på Brewhouse och längtar nu efter att sträcka på benen och visa upp sina nya alster. De förärar oss med sin närvaro och kommer bjuda på högar av ambient arenavänlig pop/rock, så som bara "Not Without Grace" kan!

Open Streets
"Om Bruce Springsteen hade parat sig med Foo Fighters och fått barn, så hade de barnen varit Open Streets". Även om Dave Grohl och Bruce Springsteens kärleksbarn förmodligen skulle vara allt annat än vackert, så får man säga att rent musikaliskt fungerar det utmärkt! Här har vi grabbarna som lirar RIKTIG rock, med cinematiska texter, kraftfulla gitarrer och allt annat som hör genren till. Dagen till ära släpps bandets nya fullängdare "Tonigt We´ll run" och ni tillhör alltså den lilla skara av priviligierade som först får höra de nya alstren!

Lasse Franck
Ut ur begynnelsen som var Olle Ljungström, Docenterna, Thåström och Jakob Hellman växer det som är Göteborgssonen Lasse Franck. Ackompanjerad av trumslagaren Kalle Thorslund och basisten Jonas Slättung levererar Lasse knivskarpa texter som omfamnas av mjuka melodier som aldrig misslyckas med att fånga en publik. Trion är i gång med att färdigställa en ny fullängdare och vill hemskt gärna dela med sig av detta stycke svensk musikhistoria till er allihop!

BOA
Så fort man hör sångerskan Orsi Toros röst är man fast. Punkt. Med en silkeslen stämma, värmande texter, och lika stabilt som välljudande komp drar gruppen in lyssnaren i sin fälla, och där sitter man sen. BOA är ett sånt där band som du bara inte vill/får/kan missa! Även denna grupp sitter på en sprillans ny fullängdare, fylld av musikaliska mästerverk som bara väntar på att leta sig fram till era öron!


Dessa kombattanter underhåller till midnatt, då vi sen slår upp porterna till Stickys nedervåning, där efterfesten tar vid!