x

Regulations
Debaser Slussen
D. 2011.06.05 Kl. 15:00

Queens Of The Stone Age är i Stockholm för utsålt gig på Cirkus, efter det kommer ni ner till Slussen för lite grym rocknroll. Bättre efterfest än så här blir det inte.

REGULATIONS
De har kallats Sveriges svar på Cirkle Jerks och Black Flag men vi kallar dem kort och gott Regulations. Ett av våra svenska favoritband förärar oss med sin närvaro på scenen den 6 maj. Bandet bildades 2003 i Umeå och släppte samma år debutsjuan "Survive In The City". Den blev ett omedelbart samlarobjekt och är nu omöjlig att få tag på. Samma sak med nästa sjua "Destroy", även den en skoningslös hardcoreattack av den "gamla skolan". Influenser som D.O.A och Germs ger en liten riktlinje om hur bandet låter och ter sig live. Ett band som inte bara hedrar sina idoler utan till och med sköter utförandet bättre.


TERRIBLE FEELINGS
Snyggt Malmöband som spelar mörk pop eller desperat punkrock om du så vill kalla det. Redd Kross möter Murder City Devils. Wipers möter Marked Men. Svinbra.

IMPO & THE TENTS
Tänk om John Lennon var en skitgitarrist, Paul McCartney hade en ordentlig röst, om Ringo var en liten flicka ... och den andra killen inte var i närheten? Tja, jag vet inte, men detta är Impo & Tents från Stockholm. Bandet består av tre illa klädda personer och bästa beskrivningen av Impo & tälten är bubbelgummspop / garage på grund av medryckande melodier, men om du frågar bandet själva skulle få svaret: ovänlig pop.

Låtarna på debutalbum är korta, så om du inte gillar dem, de är över innan du vet det. Om du gillar dem å andra sidan, det finns sexton av dem!

ALOUATTA
Alouatta betyder vrålapa. Vrålapa.

Tankarna far iväg. Vietnam, krigsfilm, Sydamerika, primitiva arter, starka cigarretter i mjukpack, Mr KIA, otrogna uppspikade på kors. Kvicka och rena ljud, ibland förvillande likt skrammel om man inte är uppmärksam. Framförallt: det är så här musik låter. Sladden rätt in i stärkaren och inget mellantjafs. Klappar medhårs och mothårs.

Alouatta känns primitivt. Inte outvecklat, men ursprungligt. Musikens motsvarighet till den danska filmens dogmamanifest. Inga trick tillåts. Ingen ljussättning, inga låtsashändelser är tillåtna.

Det får mig att tänka på Alouatta som liveband. Vi var ett gäng band som spelade tillsammans för något år sen, när basisten före spelningen (lite överförfriskad som alla vi andra) sprang fram och tillbaka på scenen och frågade var hans bas tagit vägen. Ljudteknikern förklarade artigt att den ju hängde runt hans hals. Upplagt för en skitspelning kunde man tro då. Kanske var det vrålapehjärnan som kickade in, men det lät fantastiskt och tight, helt i strid mot biologiska och evolutionära lagar. Primitivt. Inte outvecklat. Ursprungligt. /sign Dynamobössan, sångare och gitarrman i Knivderby, Mars 2011

Alouatta är skivaktuella i maj med en 10a på nya etiketten Södertörn. Fullängdare följer på det.

DJ’s: Lisa Bünger och Mia & Sally

...100kr. Inget förköp, inga ursäkter. Jävla massa band och DJ's för pengarna, sjukt bra.