x

Bag Raiders
Debaser Medis
D. 2011.21.05 Kl. 19:00

VIRGIN EARS feat. Bag Raiders (AU) & Young Empires (CA)

Efter en mycket lyckad klubbpremiär för VIRGIN EARS i slutet av mars så är vi nu tillbaka med ytterligare fina bokningar till er. Vi är mäkta stolta att få erbjuda två grymma band för sina Sverigepremiärer i den hypade australienska duon Bag Raiders och nästa stora akt från Kanada i Young Empires. Det här kommer bli en kväll att minnas!

Utöver ovanstående live-akter bjuds det såklart på finfin, glad, rolig, tung, hård dansant musik på både stora dansgolvet och i baren. Vi som bjuder på detta är Tracasseur, La Petite Putain & Daniel Odelstad, och det är vi som driver själva VIRGIN EARS.

■ BAG RAIDERS (AU)
Om vi säger "Shooting Stars" så är det många som blir eld och lågor. Bag Raiders stora hit från 2009 är redan en modern klassiker. Låten var också inkluderad på deras fina självbetitlade debutalbum som kom tidigare i år. Bag Raiders musik kan beskrivas som en mix av allt av det där bästa som du hört i en salig blandning, det är twistad electro-pop, funkig bas, house-driviga beats, italo-piano och hederlig nu-disco i ett. Och det är förbannat bra! Bag Raiders avslutar sin månadslånga Europaturné hos oss i Stockholm och vi kan lätt säga att
detta är en av Sveriges bästa och roligaste bokningar i år. Vi är både extremt glada och har lite dåligt samvete att vi snor deras Sverigepremiär från Emmaboda-festivalen.

■ YOUNG EMPIRES (CA)
Electro-punk-dans-trion från Kanada hade ett stort 2010. Tracasseur var bland de första bloggarna i världen att skriva om dem, sedan så fullständigt exploderade det för Young Empires. En Englandsturné under sommaren fortsatte med gig i Bogota ihop med Jamiroquai, som sedan följdes upp genom att vara förband för Chromeo på deras Kanada-turné. Addera dessutom att en av deras låtar var med på senaste Kitsuné-samlingen, som är ett kvitto på att man är "the next big thing". Att man inte heller kan stå still när man hör deras musik, kan
ju kanske vara receptet till framgången.

■ TRACASSEUR
Bloggen och DJ-duon Tracasseur har på två år byggt upp en av de mest aktade musikbloggarna med en bred inriktning mot elektronisk och/eller dansant musik. Med tonvikten på nu disco, dreamwave och indieelectro sprider de sin musik till tusentals läsare per dag från världens alla hörn . De är också en DJ-duo som spelar regelbundet runtom i Europa och har spelat på de flesta ställen i Stockholm.

■ LA PETITE PUTAIN
La Petite Putain är tvärtemot vad namnet antyder en duo. Som två av alltför få kvinnliga DJs har de för vana att dansa och festa i kapp med sin publik till tonerna av allt från 70-talsdisco till Chicago house. Nyligen har de också gett sig in i bloggsvängen med sin blogg på Bojaka.se. Eftersom båda jobbar på Beyond Retro bjuder de gärna på spektakulära scenkläder - en totalupplevelse alltså.


■ DANIEL ODELSTAD
Daniel Odelstad, medlem och skapare av en myriad olika DJ-konstellationer och klubbar i Sthlm, nu senast ”Tjuvlyssnat” med Happy Endings!, är DJ:n som är lika given på dansgolvet som i båset, lika hemma i baren som brutalt utkastad av vakterna. Musikmässigt spelas allt som får folk att dansa lite hårdare, att bli lite gladare och sänka ännu ett järn. Fest mycket? Svar, ja.

■ ROLLERDERBY
Den officiella efterfesten till kvällens Rollerderby-final är hos oss ikväll och båda lagen kommer komma till Debaser Medis och festa som bara vinnare gör.