x

Scar Symmetry
Debaser Slussen
D. 2011.04.05 Kl. 19:00

SCAR SYMMETRY
...Den 15 april avtäcks bandets femte album, "The unseen empire" på skivbolaget Nuclear Blast. SCAR SYMMETRY har sedan starten 2004 i Avesta gjort sig ett välkänt namn med sin svängiga death metal. Snygga melodier, hårt riffande och medryckande rensång kompletteras och fulländas av en av landets, nej världens, bästa growlare, Roberth Karlsson (FACEBREAKER, ex-EDGE OF SANITY).
Trots bandets popularitet har de varit sparsamma med spelningar på hemmaplan. Efter USA-turnén i vintras och skivinspelning ställs siktet nu äntligen in på Club Paranoid den 4 maj!

VICIOUS ART
Med ett gemensamt CV som imponerar med framgångar i respektingivande mangelleverantörer som DARK FUNERAL, ENTOMBED, GRAVE och TORTURE DIVISION kan man lugnt påstå att VICIOUS ART från Stockholm kan sin sak. Med sin rykande färska demo visar de återigen att de är världsmästare på nedsvärtad kombination av death och thrash metal. Eller "death metal with a twist" som de själva kallar det. Få band kan stoltsera med en sådan dominerande vokalistduo som återfinns i Jocke Widfeldt (som kallats för metalvärldens svar på Thorsten Flink mer än en gång) och Jörgen Sandström. Det var ett och ett halvt år sedan VICIOUS ART stod på en scen och nu är det äntligen dags igen!

DESULTORY
I början av 1990-talet svepte den första vågen av blågula death metal-band in över det brutalare musiklandskapet. Med band som ENTOMBED och DISMEMBER i framkanten var DESULTORY med och utvecklade en musikgenre som kom att bli dyrkad av folk, från hela världen, med ett gott öga för tung musik. Kultförklarade debutsläppet "Into eternity" från 1993 har länge stått som fansens favorit, men frågan är om inte årets återkomstsläpp "Counting our scars" utmanar. Det här är DESULTORYs första spelningen sedan albumet släpptes, så man skulle nog kunna kalla det för en sen releasefest. Och den typen av fester gillar vi!