x

Springbreak - Pop Songs Festival!
Debaser Malmö
D. 2011.21.05 Kl. 17:00

Singeln ”The Catcher in the Rye” är det första smakprovet från det kommande albumet ”Rule of Thirds” som släpps i september. Azure Blue är Tobias Isakssons soloprojekt.

Popmaffian som följt Tobias tidigare grejer skapade ett buzz om projektet redan på demostadiet, men tillsammans med medproducenten Claes Björklund har han skapat en modern men tidlös skiva med en massa analoga trummaskiner och synthar och stora men luftiga arrangemang. Efter att tröttnat på chillwavens kalla reverb levererar Azure Blue en oblyg flirt med MOR, AOR och New Romantic i en skrud som tar med New Order, The Go-Betweens och Roxy Musics Avalon-skiva på en resa till 2012. Textmässigt är ”Rule of Thirds” ett vortex av referenser med glimten i ögat, men främst en rörande självbiografisk berättelse om tre spruckna förhållanden och en oundviklig flytt från Göteborg till Stockholm.

Christopher Smith är den kanadensiska sångaren och låtskrivaren som med ömhet och intimitet sjunger kärlekssånger så mjuka och milda att de hade kunde vara vaggvisor för vuxna. Smith släppte sitt magiska debutalbum "The Beckon Call" förra året och nu åker han på sin första Europaturné, som innehåller tre exklusiva spelningar i Malmö, Stockholm och Göteborg. Hans låtar har det där tidlösa soundet som gör att man längtar tillbaka till svunna tider, som man egentligen är för ung för att ha upplevt, och att de dessutom mestadels är inspelade i sovrummet är bara helt naturligt för låtdrömmar som dessa.

De Svenska electromystikerna i Sail a whale är inget annat än de verkliga mulitkonstnärerna. "A documentation" som släpptes 2010 bestod av både en bok och en sexspårs tolvtums vinyl. Till varje låt hörde också en video. "Svalkande och smekande som balsam för en frusen, norrländsk själ som suttit för länge och knappat på datorn" skrev någon på en blogg. Precis så är det.