x
Dinosaur Jr

Dinosaur Jr
Göta Källare
D. 2011.08.07 Kl. 20:00

Luger & KB East presenterar:

Dinosaur Jr

Sedan länge ett av världens etablerade underverk. Konsensus. När ett vilt gitarr-wunderkind blev besatt av punken och Neil Young bildades Dinosaur (som senare fick suffixet ”jr” eftersom en lastgammal supergrupp ville hävda sig), en grupp som i ett virrvarr av influenser skapade sig en egen plats i åttiotalets indiefauna. Och de regerade i mångas sinne.

J Mascis, Lou Barlow och Emmett Jefferson Murphy III (eller Murph) drog med sin självbetitlade debut ”Dinosaur” fram twangy country, noisig punk och fröet till det som blev lo-fi. Ett stycke på vägen till perfektion gjordes med albumet som dök upp runt hörnet, ”You’re Living All Over Me” men det var med ”Bug” (1988) som de klev in i fin/fulrummet på riktigt. ”Freak Scene”, de första tre minuterna och trettiosex sekunderna som mynnar ut ur högtalarna, är värda all kredd de någonsin fått. En orgie i allt som är bra med musik. ”No Bones” är kaos kontrollerad i sirapsfart men ljuvligare än ljuvt. Albumets nummer tre, ”They Always Come”, är som taggtrådsklädda tops införda långt förbi båggångarna i örat. Och så fortsätter det i ytterligare sju dissonanta symfonier.

Så varför orera så hejvilt om ”Bug”, en platta som dök upp för över tjugo år sedan? Det har sin naturliga förklaring i att J, Lou och Murph tänker uppföra verket i sin helhet på en scen i Stockholm och Oslo. Längst fram, utan öronpluggar. Vi ses!

Åldersgräns 18 år.

Dörrarna öppnar 19.00 och konserten startar ca 20.00.

Arrangör: www.luger.se