x

Gothia Cup Invigning
Ullevi
D. 2011.18.07 Kl. 20:00

Vi tror att det är viktigt att skapa ett stort, bestående minne av en turnering. Ett ögonblick där alla finns med och där alla kan känna gemenskap. Vi vill med Gothia Opening Ceremony skapa just detta ögonblick. De som varit med tidigare liknar det hela vid en olympisk ceremoni. Och det är meningen. Atmosfären kring invigningen av Gothia Cup är elektrisk, nackhåren reser sig och du kommer att le av minnet för resten av ditt liv.

Gothia Cups invigningsceremoni har under åren utvecklats till något av det som gästerna kanske uppskattar allra mest. Från början skedde invigningen på olika platser i centrala Göteborg dit alla lag marscherade bakom sitt lands flagga. I takt med att turneringen växte blev detta omöjligt att arrangera. Därför flyttades invigningen 1989 över till Nya Ullevi. Först användes bara halva den stora arenan. Idag räcker platserna knappast till. Trots att över 50 000 får plats.

Invigningen är egentligen en show som pågår i närmare två timmar. Presentationen av de deltagande nationerna är ett stående inslag men det är oftast andra nummer som röner mest uppskattning. Att i ord beskriva en invigning är svårt att göra. Musik, sång, dans, fyrverkerier, känslor och massor av glädje. Sådana ser i varje fall ingredienserna ut. För oss handlar det om att blanda och förpacka dessa ingredienser på bästa sätt. Och att döma av publikens reaktioner så brukar vi lyckas ganska bra.

När Gothia Cup invigs är alla på plats. Över 50.000 spelare, ledare, supportrar och göteborgare skapar en magisk stämning på Nya Ullevi. Vi har en publik som är delaktig i vår show med sång och dans. Att publiken har en aktiv roll i showen skapar en gemenskap och glädje. Och när ungdomar från hela världen kan samarbeta och ha roligt ihop känner vi en viss stolthet.

På Gothia Opening Ceremony är det alla nationer och kulturer som är den stora underhållningen. Men som om detta inte var nog ackompanjeras de av närmare 500 dansare, 10 musiker och 15 solister. Tillsammans skapar vi en sällan skådad show. Musik från världens alla hörn spelas när de 60 nationerna tågar in på arenan och när årets stora hits spelas är det publiken som sjunger. Det finns även tid för eftertanke och du kommer upptäcka att Gothia Cup är så mycket mer än bara fotboll.

Rullstolsplatser bokas via Got Event biljett på tel 031-81 10 20

Grupp/bussbiljetter bokas via Got Event biljett på tel 031-368 44 49