x

Palpitation - Releasefest! + Big Fox
Debaser Malmö
D. 2011.09.06 Kl. 17:00

Palpitation är: Bandet som alla med ett bankande pophjärta blev förälskade i när EP:n I’m Happy Now kom 2008. Vi blev kära för ett år sedan med debutalbumet Palpitation. Och nu faller vi handlöst för något bekant men ändå nytt, spännande och helt fantastiskt i minialbumet I’m Absent, You’re Faraway.

I’m Absent, You’re Faraway är: Kompromisslösa ljudmattor, vävda av vemodig stillsamhet och exalterad desperation, som tränger sig in, tränger sig på, fastnar och stannar. Gitarrer som slingrar sig runt varandra, pratar, viskar och skriker. Trumljud som gör att du inte kan stå stilla och röster som smyger fram för att sedan explodera. Känslan av att vara frustrerad, desperat och tokledsen men samtidigt vilja dansa euforiskt hela natten. Och i botten som ryggrad, det egna soundet som vi känner igen och som gör att hjärtat börjar slå igen, fortare, fortfarande, igen och igen.

Om du också vill uppleva detta: Missa inte dessa exklusiva releasespelningar där Palpitation vill fira släppet med dig.

Big Fox, eller Charlotte Perers släpper sina skivor på Hybris. Ett enmansprojekt som har vissa likheter med lite större namn som Feist och Regina Spektor. Live får hon hjälp av Gerda Holmquist (cello/xylophone, sång).

Kalle från Hybris och Luxxury (Rasmus) spelar skivor plus vår egen Tobias Widman - en riktig HELKVÄLL.