x
Vetiver

Vetiver
Debaser Slussen
D. 2011.22.06 Kl. 15:00

San Franciscobaserade Vetiver kretsar kring sångaren, gitarristen, låtskrivaren och producenten Andy Cabic vars nära vänskap med Devandra Banhart snabbt ledde till att Vetiver hamnade i freaky-folk genren. Bandet har sedan utvecklats till en synnerligen samspelt och svängande enhet som med lätthet glider fram genom drömska folkhymner, solig västkusts-pop och psykadelisk retro-rock vilket visades främst på senaste albumet "Tight Knit", ett av 2009 års hemliga mästerverk, en skiva som flyttar Cabic & Co till högsta divisionen och deras första album för kvalitetsäkrade indiebolagen Sub Pop och Bella Union. Gänget är aktuella med sommar-poppiga uppföljaren "The Errant Charm" i juni.

PAPERCUTS (US)
Atmosfärisk indiefolkpop som ringer av dimmig dream pop från sent 80-tal samt solblekt psychedeliskt 60-tal. Papercuts debuterade på Sub Pop med suveräna plattan "Fading Parade" i våras, efter att tidigare gett ut skivor genom Devandra Banhart och Vetiver's Andy Cabics lilla skivbolag, Gnomonsong Recordings och har turnerat med likasinnade banden Beach House och Grizzly Bear.

Marques Toliver som kan ses som en pendlare mellan två städer, London och New York, har sina melodier och stråkar i centrum. Det är vackert och finstämt som en lång promenad i en regnig modern storstad. Marques uppträder utomhus runt kl 20 innan de andra banden tar vid inomhus från kl 22.

Klubb Karavan spelar skivor före, mellan och efter konserterna, yey!