x

Weekend + Autre Ne Veut
Debaser Slussen
D. 2011.28.06 Kl. 22:00

Att lyssna på de hemliga postpunkarna i Weekend känns nästan på samma sätt som när man 1985 bar hem Jesus and Mary Chains debutplatta "Psychocandy" på 120 grams vinyl. Det knastrar och larmar på hög fuzz-volym och man är ganska säker på att någon ska be en att skruva ned. Precis det man vill höra! Då är det bra! Bandet spelade i Austin i mars och i sommar gästar de Roskildefestivalen i samma veva som de besöker Debaser Slussen.

AUTRE NE VEUT
Autre Ne Veut är en abstrakt popdynamo vars musik rör sig mellan 80talet och framtiden. Det är en intensiv fusion av genrer. Weirdo-pop och r'n'b möter white-boy soul. Den mystiska en-mans-akten från New York släppte 2010 det lysande självbetitlade debutalbum på Old English Spelling Bee. Lyssna på poppärlan 'Emotional' och säg att du kommer vara där.

Före och efter konserterna spelar Kärleksdöden och Love Lagerberg skivor, båda kända som finkänsliga bandbokare på Landet, Färgfabriken och Södra Teatern. Det kommer bli en blandad kompott på skivtallrikarna. De gillar slomobeats, LOVEstep, r'n'b och hiphop.

Kom och häng!