x

Kurt Rosenwinkels Time Machine - New York
Uppsala Konsert & Kongress
D. 2011.14.10 Kl. 21:00

Han har hyllats som en av de få unga musiker med förmåga att ge jazzen nytt liv och vitalitet. Jazzrebellen Rosenwinkel skapar musik som är exceptionell och ovanlig, fylld av spännande harmonier och snabba humörsvängningar där allt hålls samman av vindlande vackra melodier.
Han är född och uppvuxen i USA men har sedan några år den mångkulturella kitteln Berlin som hemort. Men det var på New Yorks intensiva livescen han klev fram 1991 och sedan dess har han etablerat sig som både bandledare, kompositör och sessionmusiker. Något som i sin tur resulterat i turnéer med bland andra Paul Motain, Joe Henderson, Joe Lovano och Brian Blades, The Followship Band och medverkan på ett femtiotal inspelningar, varav ett tiotal i eget namn. Han är en av jazzens hetaste musiker och en av de självklara höjdpunkterna vid årets gitarrfestival.

Nordens främsta gitarrfestival lockade över sex tusen besökare förra året. Nu presenteras ännu ett aptitretandeprogram för alla smaker med några av världens finaste.

Konsertlängd:

www.uppsalagitarrfestival.se

Arrangör: Uppsala Gitarrfestival i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress