x

Badi Assad and the Assad Brothers, Brasilien
Uppsala Konsert & Kongress
D. 2011.15.10 Kl. 19:30

Den världsberömda musikfamiljen Assad från Brasilien med Badi Assad i spetsen är på Europaturné. Badi Assad är känd för sitt experimenterande med musiken, rösten och gitarren för att hitta sitt maximala uttryck.
Bröderna Odair och Sergio är legendariska och har under flera årtionden slipat sitt enhetliga sound till perfektionism och utvecklat en spännande och äventyrlig repertoar. Deras virtuositet har inspirerat flera kända tonsättare till samarbeten och flera har skrivit musik direkt för dem. Bland dessa återfinns Astor Piazzolla, Radames Gnatalli, Terry Riley, Dusan Boganovich, Yo-Yo Ma och Nadja Salerno-Sonnenberg.
Utöver den brasilianska musikskatten utforskar familjen Assad den arabiska musiken som deras förfäder tog mig sig när de på 1800-talet emigrerade till Brasilien från Libanon. Med vid den här konserten är också Clarice och Carolina, den yngsta generationen Assad som följer i den unika gitarrfamiljens fotspår. En exklusiv och färgsparkande avslutning på festivalens sista dag. OBS! Enda konserten i Norden.

“Det finns en förförisk sensibilitet i hennes röst som är nyanserad från skrik till viskning à la nouvelle vague. Badi Assad har helt enkelt många strängar på sin lyra...” SvD
The best two-guitar team in existence, no amount of anticipation could have prepared me for the Brazilian brothers’ daringly flexible, eerily unanimous ensemble playing.” The Washington Post

Konsertlängd:

www.uppsalagitarrfestival.se

Arrangör: Uppsala Gitarrfestival i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress