x

Örebro Öl & Whisky Festival
Conventum Arena
D. 2011.18.11 Kl. 15:00

Den 18-19 november 2011 är det dags för Örebro Öl & Whisky Festival på Conventum Arena. Det är fjärde gången Örebro har en öl- och whiskyfestival och efter de gågna årens succé så är festivalen här för att stanna. Det positiva ryktet har spridit sig.

Varför en festival?
Vi tror att vårt arrangemang kommer att locka besökare som normalt inte går på öl- och whiskyfestivaler. En av anledningarna är att festivalhallen ligger mitt i centrala Örebro. En annan anledning är att vi profilerar oss som en festival för den breda publiken.

Det visar sig att intresset för öl och whisky har ökat på senare åren. Det startas fler och fler mikrobryggerier och importörerna breddar sin whisky och ölportfölj.

En annan anledning till varför vi har en festival i Örebro är att vi har fått en mycket god uppbackning från många importörer och bryggerier som gärna ställer ut på vår festival.

Vilka är utställarna?
Vi kommer att ha ett 50-tal utställare som bl.a. är mikrobryggerier, whisky- och ölimportörer, bryggmästare, whiskyhuvudmän och en rad olika choklad- och delikatessföretag. En av utställarna är bl.a. Närke Kulturbryggeri som har vunnit flera priser för världens bästa Porter enligt Ratebeer.com.

Vad händer?
Som besökare går du runt och köper provsmak, allt från 10 cl öl till 2 cl whisky. Sedan kommer vi ha ett antal öl- och whiskyprovningar, Master Classes samt olika seminarium.

Festivalen kommer även att arrangera tävlingar som te.x. Bästa julöl, Festivalens bästa öl och bästa whisky.

Mat på festivalen?
På Conventum Arena har du flera olika möjligheter till förtäring. Dels kan du avnjuta en måltid uppe på Arenabalkongen, prova något från våra olika fastfoodkoncept eller varför inte en fika i cafeét.

Målet med festivalen är att besökarna skall få utökat kunskap inom öl och whisky samt att det skall vara en festlig tillställning.

Betalning under festivalen
Betalning av alkoholhaltiga drycker sker endast med kuponger av olika valörer. Kupongerna säljes via www.ticnet.se och inne på Conventum Arena vid informationsdisken, under öppethållande. Dryckeshäfteskuponger kostar 100 kr vid förköp.