x

Nisse Hellberg
Kalmarsalen
D. 2011.11.11 Kl. 19:30

När Nisse Hellberg i slutet av september släpper sitt nya album "Flod av eld" är titeln hämtad från en het upplevelse vid vulkanen Kilauea på Hawaii några veckor efter att denna haft utbrott vid senaste årsskiftet.

"En vulkan innebär oändlig symbolik som fungerar på många plan där den pyser och glimmar. Flöden av ilska, flöden av kärlek. Jag är även oändligt tacksam att mitt musikflöde aldrig upphör" summerar Hellberg titellåten på sitt totalt sjätte egna album.

"Flod av eld" är det fjärde albumet i en svit soloalbum som han inledde med "Snackbar blues" år 2006. Såväl "Snackbar blues" som uppföljarna "En tiger i tanken" och "En modern man" har belönats med guldskivor. Hösten 2010 underströks suget efter skåningens blågula/rödgula rootssväng när samlingen "Tufft jobb" även den nådde guldstatus.

Om musiken på "Flod av eld" säger Nisse:
"Förra plattan var ju helt akustisk. Nu är det inte alls så. Det är tyngre. Lite mustigare. Lite mer "Wilmerskt" kanske", fortsätter Hellberg med referens till bandet som gjorde honom folkkär, Wilmer X.