x

Lilla Sällskapet
Debaser Slussen
D. 2011.01.07 Kl. 22:00

Lilla Sällskapet är helt ny pop på svenska. I musiken hörs tydliga spår av åttiotalets new wave och postpunk likväl som modern klubbmusik som baltimore club och dancehall. Eller som duon själva utrycker det: "A-ha, Mauro Scocco och Liquid Liquid på ryggen av en jättelik fågel som dundrar ut över ett episkt Lejonkungen-landskap i en glödande solnedgång av laser"

Lilla Sällskapet består av sångaren Erik Nordström och producenten Mats Norman. De kommer båda från Uppsala och gick i skolan tillsammans. Numer bor de ihop i en lägenhet i Bredäng i Stockholm.

På nyårsafton 2010/2011 släpptes deras debutsingel Genova. Ett fullängdsalbum är under produktion och planeras att släppas under hösten 2011.

Under våren 2010 etablerades ett nytt koncept på Malmös klubbscen, Warriors – Come Out to Play! av tre veteraner i musikbranschen: J-Ro, lil g.u.d. och Rob Love.

Under dessa heta kvällar fick utvalda dj crews från olika klubbar möta varandra i hårda battles där publiken i slutet av kvällen valde vinnaren. Den enda regeln var att det inte fanns några regler, och varje lag fick fria händer att använda vilken metod som helst för att vinna publikens gunst och i slutändan tituleras Malmös Hetaste Klubb.

Allteftersom varje battle blev mer och mer intensivt växte även ryktet om de heta klubbkvällarna, fler och fler människor dök upp, och under hösten 2010 expanderade konceptet ytterligare. Tidigare hade klubbar tävlat mot varandra; nu var det dags för stadens trendigaste klädbutiker att göra upp om titeln Malmös Hetaste Butik.

I slutet av 2010 hade ryktet om Warriors – Come Out to Play! spridit sig över hela landet och klubbpubliken i Stockholm såväl som i Köpenhamn ville också uppleva fenomenet. Detta skedde också; efter två bejublade kvällar i Köpenhamn var den danska publiken lyrisk och ytterligare datum är därför planerade för Köpenhamn och Stockholm under sommaren 2011.

Stärkta av framgångarna valde nu de tre musikentreprenörerna att ännu en gång expandera sitt vid det här laget minst sagt framgångsrika koncept, och under våren 2011 har tävlande från länder såsom Kroatien, Danmark, Tyskland, Litauen, Schweiz, Frankrike samt övriga Sverige bjudits in för att tävla mot varandra.

Ändå från starten har trions styrka legat i deras passion för vad de gör såväl som deras bredd i hur de gör det; från noggrannheten & planeringen bakom sättet de bygger om interiören så den blir en kopia av en bakgata från filmen Warriors till hur de med fingertoppskänsla kan få vilket dansgolv som helst att koka av frenesi.