x

Ulrika Gunnarsson Trio
NorrlandsOperan, Black box
D. 2011.12.11 Kl. 19:30

FOLKMUSIKKONSERT

Slingrande slängpolskor och valser. Rytmiska krumsprång och medryckande sväng. Den som tror att en "trall" är något simpelt får nog tänka om efter att ha hört Ulrika Gunnarsson. Missa inte när hon nu kommer till Umeå med sin egen trio!

I Ulrika Gunnarssons musikaliska kappsäck finns lite av varje, men det är den småländska folkmusiken som väger tyngst. Under lång tid har hon specialiserat sig på trall, den vokala varianten av spelmansmusiken där man använder rösten som ett instrument.

”Ulrika Gunnarsson har ersatt fiolen med vokal trall och gör det så virtuost och fint så att själva Näcken trillar av stenen... Det här är stort.” skrev Ulf Johansson i Göteborgsposten efter släppet av plattan Trall för två år sedan.

I Ulrika Gunnarsson Trio medverkar välrenommerade folkmusikanterna Esbjörn Hazelius på cittern och fiol och Anders Löfberg på fiol, cello och kontrabas. Förbered er på en medryckande konsert!

Direkt efter konserten fortsätter kvällen med traditionell dans till musik av musikanter ur Umeå Folkmusikförening, Umeå Spelmanslag, Folksmedjan m fl

Längd: ca 70 min

Arrangör: NorrlandsOperan, i samarbete med Umeå Folkmusikförening och studieförbundet Bilda.