x

Brus
Uppsala Konsert & Kongress Sal C
D. 2011.01.10 Kl. 15:00

Det viktiga som sker är inte alltid det som syns eller hörs mest. Dolt i bruset finns ofta det nya, det originella, det som fascinerar och som förtjänar att uppmärksammas, lyftas fram och lyssnas på.

Brus är Uppsala Konsert & Kongress satsning på experimentell musik över gränserna.

Live: Louise Lémon, Animare & Jenny Samuelsson (solo), Den Svarta Sjön av Kolbeinn Karlsson, Eva-Marie Elg och Kallioinia.


Louise Lemón:
Artisten Louise Lemón, eller som hon också heter, Malin Gadeborg, spelar en blandning av blues och pop. Hennes låtar är brutalt ärliga och och drar förutom från 20-talets blues influenser från psykadelisk rock och 60-talets soul, Aretha Franklin sjunger PJ Harvey.
När hon spelar live tillsammans med sitt kompband frammanar hon tung, svart musik med slidegitarr, orgel och rytmiska avskalade trummor för att ibland skymta skira pianoballader.

Den Svarta Sjön:
Djupt i den förhistoriska djungeln bor Apan, omgiven av frukter, groddjur och storkfåglar. Livet ter sig enkelt i början, men efter ett tag börjar det ena mysteriet efter det andra nysta upp sig. Var kommer de mystiska nattliga ljuden ifrån?, och vem är den svarta damen vid sjön?
Den svarta sjön är det andra samarbetet mellan Eva-Marie Elg, och Kolbeinn Karlsson, tillsammans med Kallioinia. Filmen hade premiär på Göteborgs filmfestival 2011.

Animare:
Ensemblen Animare; Jenny Samuelsson, flöjt, Daniel Lindblom, viola och Stina Hellberg, harpa, bildades i Spanien hösten 2010 och har sedan dess framträtt i en rad olika sammanhang som kammarmusikkonserter, konstutställningar och vid invigningsceremonier i Stockholms och Uppsala län. Trion kommer under hösten 2011 att genomföra en turné för Musik i Blekinge. Ett blandat program bestående av traditionella klassiska verk av Debussy och Bax för denna intima sättning samt egna arrangemang av folkmusik och visor gör ensemblen till ett populärt och omtyckt inslag.
Trions medlemmar är utbildade vid svenska, europeiska och amerikanska musikhögskolor och arbetar nu som frilansande musiker. De tre musikernas gemensamma intressen sammanstrålar i kammarmusiken och de möter gärna publiken i det mindre konsertformatet.
Ett brinnande intreKammarmusik, att möta publiken i det mindre konsertformatet samt att utforska den nutida konstmusiken är ett brinnande intresse de gemensamt delar.

Jenny Samuelsson:
är utbildad flöjtist vid Hög¬skolan för Scen och Musik i Göteborg, Sibelius-akademin i Helsingfors samt vid Royal Academy of Music i London, där hon också erhållit sin Master of Arts.
Ett treårigt medlemskap i European Union Youth Orchestra med världskända dirigenter som sir Colin Davis, Herbert Blomstedt och Vladimir Ashkenazy har tagit Jenny och flöjten runt hela Europa och Asien med framföranden i konsertlokaler såsom Royal Albert Hall, London, Concertgebouw, Amsterdam, Gyllene salen i MusikVerein, Wien, samt World Expo Concert Hall, Shanghai.
Nutida musik är numera en av ledstjärnorna, och under senaste åren har hon samarbetat med ett stort antal kompositörer och urupp¬fört deras verk såväl i Sverige som i London.
Annorlunda musikkonstellationer som flöjt-slagverk och flöjt-laptop, därtill teatra¬liska inslag och nya utmanande tekniker, är gemensamma nämnare för dessa projekt.
Bosatt i Stockholm är Jenny nu verksam som frilansande flöjtist med gästspel i bland annat Sveriges Radios Symfoniorkester och Helsingborgs Symfoniorkester.


www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress