x

Ian Anderson & Band With the String Quartet Sturczy
Lorensbergsteatern
D. 2011.03.10 Kl. 20:00

 Ian Anderson & band with the String Quartet Sturczy
– plays the songs of Jethro Tull

Banbrytare för den progressiva rockmusiken och ledargestalt för Jethro Tull, som sålt otroliga 60 miljoner album under sina fyra decennier. Idag är Ian Anderson synonymt med bandnamnet som den enda kvarvarande originalmedlemmen. I oktober besöker han Sverige för tre konserter där han tillsammans med akustiskt band och stråkkvartett framför låtar från Jethro Tulls fantastiska repertoar..

I slutet av 60-talet samlades ett gäng unga optimistiska musiker i Luton med Ian Anderson i spetsen. Med gränslös kärlek till bluesmusiken som gemensam nämnare uppstår Jethro Tull. En sammansvetsad grupp som snabbt tog sig från ett populärt inslag på pubarna i södra England till Londons stora scener.

Bandets andra album ”Stand Up” toppade Englandslistan och öppnade även dörrarna till den internationella arenan. Skivorna ”Benefit”, ”Aqualung” och ”Thick as a Brick” följde och bandets framgångar över världen var ett faktum. På en musikalisk scen där de rivaliserade med storheter som bland annat Led Zeppelin hittade Jethro Tull sin egen väg genom att mixa samman hårdrock med engelsk folkmusik och inte minst blev Ian Anderson ett känt signum för bandet med sin tvärflöjt.


Med ett band bestående av gitarrvirtuosen Florian Opahle, pianisten och dragspelaren John O'Hara, basisten David Goodier, trummisen Scott Hammond och gästande stråkvartetten Sturcz Quartet, framför nu Ian Anderson akustiska Jethro Tull-klassiker och omarrangerade rocklåtar. Missa inte denna musikaliska höjdpunkt som i höst når Stockholm, Göteborg och Malmö.


Åldersgräns: 13 år


Dörrarna öppnas kl 19.00


Showstart kl 20.00