x

Summersault + Friska Viljor + Technicolor Poets
Debaser Malmö
D. 2011.23.07 Kl. 17:00

Nu är det äntligen dags för fantastiska sommarklubben Summersault att fira Juli och ta med er på en vidunderlig djupdykning i pop. Det serveras dansant pop från sju decennier och det bjuds på fabulösa livvakter på både inomhus- och utomhusscenen.

Utomhusscenen regeras av unga psykrockarna på frammarsch - Technicolor Poets, som bjuder på en unik show. Kvällens gäst-dj Lisa sätter fart på hula-båset med hjälp av pop, soul, psych och rock'n'roll från förr och nu som får allt att vilja dansa! Gärna med platåskor och kalasbyxa på. Dessutom blir det indiekaraoke under ledning av Jacob Lind och rundpingis i trädgården hela kvällen. DJ Kick-it & DJ All-ice laddar skivväskorna med dansant euforisk pop som sätter stora dansgolvet i gungning.

På stora scenen har vi äran att presentera det svenska bandet med störst dos av glädje, energi och lekfullhet i sina låtar. Mina damer och herrar - Friska Viljor!

Texterna handlar inte längre om brustna hjärtan, säger Joakim i Friska Viljor. Och det kan man höra i inledande "Larionov" från bandets tredje album "For New Beginnings". Lika lätt som den fenomale ryske hockeyspelaren rundade tröga backar kastar sig bandet in en eufori ala Håkan Hellström. Det handlar om sorg, glädje, hopp med en större tyngd än tidigare. Kvar finns de udda instrumenten mandolin, ukelele och klockspel till dragspel, klarinett och såg som ihop med ett starkt melodiskapande gett bandet en ganska stor publik vid det här laget. En ny tid ska börja och den tillhör Friska Viljor. Daniel och Joakim är klara med sin terapi efter att hjärtan gått i kras. Lyssna på plattans tredje spår "You Meant Nothing". Stort!