x

Dear Joe + Doctors and Dealers
Debaser Slussen
D. 2011.03.08 Kl. 15:00

Ännu en prunkande sommar i Svea rike stundar och även detta år kommer Send In The Clowns att husera nere vid Karl Johans Torg och njuta av sjöbrisen! Det är inte för inte som Debaser Slussen anses ha en av stans bästa uteserveringar, det kommer att bjudas på musik och band i världsklass hela sommaren lång!
Resident Lill-clown (aka Sandra Bergman) håller i trådarna och huserar själv bakom skivspelarna men bjuder även in begåvade kreatörer att gästa på uteserveringen samt dansgolvet, det kommer att bjudas på en välskakad somrig cocktail av pop, beats, soul, balkan, rock, indie mm

Den 3/8 håller vi till på uteserveringen och bjuder på 2 fenomenala band som tillsammans turnerar runt om i Sverige i sommar (USA och Frankrike väntar till vintern)

DEAR JOE:

Som om Stockholm varit en stad i Tennesse, växte frontfiguren och hjärnan bakom Dear Joe, Joel, upp på svenska folksånger och vaggvisor från den amerikanska södern. Med en pappa som varit associerad med Jimi Hendrix och Steve Miller Band fann Joel tidigt inspiration och kunde enkelt sätta melodier till alla sina fantasier och drömmar. Hans känsla för illusioner ledde snart till en känsla för att skapa musik.

Efter år av otaliga och fruktlösa försök att försköna hans fantasier med harmonier och melodier, kände Joel att han nått förlorarnas slutstaion. Det var när han kom som närmast till att sluta som han träffade sin lyckliga stjärna i form av den tidigare gatumusikanten i Paris, och numera grammisbelönade gitarristen Per. Tillsammans hittade de tillbaka i skapandet, men fortfarande var det något som fattades - detta ändrades när den saknande länken uppenbarade sig sent en kväll när de stötte på Emil och blev förförda av hans frankofila piano toner. Dear Joe var fött.

Detta var i November 2010, och bandet gick snabbt in i Decibel Studios (Lykke Li, Peter Bjorn & John, Primal Scream etc) där de spelade in sin debut EP med de nytillkomna medlemmarna Harald på trummor och Kristoffer på bas. Sedan dess har Dear Joe's låtar blivit spelade på allt ifrån radiostationer i USA, Frankrike, Tyskland, UK, Spanien och Australien till Hollywoodfester där LA's trendkänsliga celebriteter har varit snabba med att plocka upp Dear Joe på deras radar.

Med release av Miles Away EP tar bandet ännu ett kliv mot internationellt erkännande, runt årsskiftet är det tänkt att debutalbumet ska komma.

DOCTORS & DEALERS:

Efter hennes resa genom gångarna i underlandet med releasen av "Trouble EP" är nu Sparrow och hennes enmansband Doctors & Dealers tillbaka med tredje albumet "Every Sinner Has A Future" producerat av Gordon Raphael (The Strokes, Regina Spektor). Även om Doctors & Dealers fortfarande är relativt okända här hemma i Sverige, har bandet nått stora framgångar i USA och övriga Europa. De tidigare albumen har båda hamnat på CMJ's topp 100, låtar har varit med i amerikanska tv-serier, otaliga turnéer har gjorts "over there" och Sparrow med sin unika sångröst och talang för låtskriveri har nu börjat uppmärksammas av andra band. Hon arbetar tex just nu med ett nytt projekt men medlemmar från MGMT; Television Personalities och Vampire Weekend (mer info kommer snart!) och har tidigare samarbetat med medlemmar från Of Montreal

Det nya albumet, som släpps 28 juni, spelar på samma lekfullhet som kommit att associeras med Doctors & Dealers' musik, men flera av de nya låtarna är nu kantade av ett mörker. Dessa låtar har en råare känsla, något närmre benmärgen, från en drivande bastrumma till klagande stråkar.