x

Dollykollot
Stora Teatern
D. 2011.27.08 Kl. 20:00

Luger och PK Musik presenterar:
Dollykollot
Stora Teatern
Lördag 27 augusti 20.00
På scen 21.00
Ålder 13 år


Kärleken till Dolly Parton samlade fem musiker. Med tiden kom kvinnorna i Dollykollot att dela mycket mer än passionen för den storbystade countrystjärnan. I mitten av 00-talet bestämde sig Nina Persson och Gudrun Hauksdottir för att sätta ihop ett band och ordna konserter med Dolly Partons musik, som en kärlekshyllning till countrystjärnan.

Medlemmarna i Dollykollot hade fantastiskt kul ihop när det sjöng och spelade ihop på konserterna "A Tribute To Dolly Parton". Konsertkvällar arrangerade av Gudrun Hauksdottir. Den första konserten hölls på KB i Malmö och var tänkt som en engångsgrej. Men succén och kemin mellan medlemmmarna ledde till fler konserter; Pride-festivalen 2005, Friidrotts-EM i Göteborg 2006 och på efterfesten till Dolly Partons konsert i Globen 2007.

Samtidigt följdes medlemmarna av dokumentärfilmaren Jessica Nettelbladt och under våren har Nina, Cecilia, Lotta, Helena och Gudrun kunnat ses i filmen Jag är min egen Dolly Parton.

Tillsammans med Vindla String Quartet och systrarna Savbrant bjuder Dollykollot på en kväll med grymma tolkningar av Dollylåtar, sina egna låtar och en massa kärlek och stora berättelser!

DOLLYKOLLOT ÄR:
Nina Persson, Cecilia Nordlund, Lotta Wenglén, Helena Josefsson och Gudrun Hauksdottir.

www.luger.se www.pkmusik.se