x

Cafe r&b
Kulturens Hus - Restaurangscenen
D. 2011.03.09 Kl. 22:00

Det är alltid lätt att utbrista i ohämmade hyllningar av artister och band som inte tidigare stått på den aktuella scen det i varje fall handlar om. Den här gången råder det dock ingen tvekan om att Svartöns Blues har lyckats boka upp en akt som är någonting utöver det vanliga.
Legenden Ike Turner har sagt så här om Café R&B med sin synnerligen dynamiska frontfigur, sångerskan Roach Carruthers:

-I ain´t seen nothing like that since ”me-and-you-know-who”!

Ike Turner anspelar, självklart, på den stora likheten i röstresurser och scenpersonligheten mellan hans tidigare fru Tina Turner och Roach Carruthers är verkligen ett veritabelt krutpaket med ”en röst som kan beskrivas som om Etta James kommer körande ut från en vulkan med en HD” (Hits Magazine, LA).
Vi kan garantera en show utöver det vanliga. Det kan, till och med, vara det häftigaste drag som Svartöns Blues har arrangerat under sina 10 år som musikförening. Det säger, i sanning, inte lite med ett 60-tal gig i bakfickan – men det kan faktiskt vara så. Vi har åsyna vittnen som sett Café R&B live i USA – och det svängde så att folk, mer snarare än mindre, trillade av stolarna.
Bandet bildades 1995 när Roach slog sig ihop med sin blivande man Byl Curruthers för att göra musik. De fick snabbt ett namn på klubbarna i Los Angeles och en kväll dök Buddy Guys manager upp i publiken och dagen efter var Café R&B bokade på Buddy Guys egen klubb i Chicago.
Det fortsatte med spelningar i Los Angeles på legendariska The Troubadour, The Roxy och, inte minst, The House of Blues där de gjorde 12 spelningar på 12 månader tillsammans med, bland andra, Etta James och Little Feat.
Etta James är en av bandets berömda fans dit också Elton John, Buddy Guy, Ike Turner och Huey Lewis kan räknas in.
Det går många historier om Roach Carruthers vilda utspel på scenen. En gång kastade hon sig rakt över att av publikens bord i en rejäl ”diving”. Hon trillade dock av bordet så illa att hon bröt fotleden. Dagen efter var hon tillbaka på samma scen igen – i gips.
Så vill ni ha någonting annat än en stilla hemmakväll – så vet ni vad som gäller den 3 september.

Handikapplatser bokas via Kulturens hus biljettkassa 0920 45 59 00
Arr: Svartöns blues
Längd: ca 2,5 h