x

Sånger För Livet
S:ta Helena Kyrka
D. 2011.24.09 Kl. 17:00

-Det är maffigt. Eftersom det är en så stor och fantastisk kör blir det så bra, säger en kvinna ur publiken på Sånger för livet.
För 13e året i rad kan Läkarmissionen stolt presentera körkonserten Sånger för livet.
Sånger för livet är något alldeles extra: 1300 körsångare från hela landet tar plats på scen tillsammans med landets skickligaste dirigenter och flera av de allra bästa svenska solosångarna.
- Körerna utifrån landet står i kö för att få vara med och det är jätte kul, säger projektledare Ingrid Karlström.
Efter 10 år på Globen har Läkarmissionen tagit Sånger för Livet ett steg närmre publiken. I år finns det chans att se artisterna i inte mindre än 6 städer, från Mora till Falkenberg i söder.
Dirigenten Mats Backlund leder kören och på scen finns även soloartisterna Bröderna Rongedals och Frank Ådahl. Husbandet Clazz finns med på programmet även i år.
Sånger för livet passar de flesta - och soundet är starkt med musik från jazz till Schubert.
Körerna kommer från alla delar av Sverige och från närområdena kring turnéstäderna.
- Eftersom körerna tycker att det är så kul att vara med blir det också en härlig stämning bland publiken, säger Ingrid Karlström.
Sånger för livet bygger på en konsert som tidigare hållits Globen. Har blivit ett populärt och återkommande event för flera ur publiken.
Förutom att uppleva en fantastisk konsert gör du som en i publik något mycket gott. Pengarna från intäkterna går till Läkarmissionens hjälparbete runt om i världen och i år ligger fokus på arbetet för utsatta barn i Sydafrika. Place of Restoration är ett hem för övergivna barn. Där får de vård omsorg och skolgång och får så småningom hjälp att hitta en ”ny” familj. Svenska Monica Woodhouse är grundare till hemmet.
- Jag är så tacksam mot Läkarmissionens givare. Det är deras stöd som gör att vi kan fortsätta hjälpa alla dessa barn, säger hon.
Namnet Sånger för livet passar vår konsär – för vad den ger publiken i form av upplevelse, och vad den kan ge de som befinner sig långt borta från oss både i avstånd och välstånd.
Läkarmissionen hälsar dig och dina kära varmt välkomna till en oförglömlig kväll!