x

The Mankind + Francis
Debaser Slussen
D. 2011.12.08 Kl. 22:00

Ännu en prunkande sommar i Svea rike stundar och även detta år kommer Send In The Clowns att husera nere vid Karl Johans Torg och njuta av sjöbrisen! Det är inte för inte som Debaser Slussen anses ha en av stans bästa uteserveringar, det kommer att bjudas på musik och band i världsklass hela sommaren lång!

Resident Lill-clown (aka Sandra Bergman) håller i trådarna och huserar själv bakom skivspelarna men bjuder även in begåvade kreatörer att gästa på uteserveringen samt dansgolvet, det kommer att bjudas på en välskakad somrig cocktail av pop, beats, soul, balkan, rock, indie mm

Den 12/8 står två riktigt bra svenska akter på scen:

THE MANKIND:
The Mankind är sprudlande, ren och himmelsk pop. Deras musik är fylld av galna motsättningar, den är digital och organisk, solid och transparent, smart och från hjärtat, urban och fylld av vördnad för naturen. Den kommer att leta sig in i din kropp och stanna där. Ditt hjärta kommer att slå i takt med Mankind.

FRANCIS:
Bandet består av medlemmarna Petra Mases, Jerker Henriksson, Petter Nygårdh och Tim Grundtman. Dessa medlemmar kommer från olika små byar kring en liten större ort som kanske är mest känd för knivar, färgglada trähästar och långa skidtävlingar.

Francis skulle kunna sammanfattas som just ett långlopp i skidåkning. Intimt, svettigt och känslofyllt där det är okej att se ut och låta precis som situationen kräver. Hemskt i någras ögon, förlösande i andras. På skiva kan det vara lågmält och stillsamt, medan det live även kan vara dess motsats. Francis är stök och bök, högt och lågt, fint och fult.