x

Jonathan Johansson
Uppsala Konsert & Kongress Sal B
D. 2011.19.11 Kl. 19:30

Jonathan Johansson

Jonathan Johansson slog igenom med albumet "En hand i himlen" under våren 2009. Såväl kritiker som publik lovordade hans musik. Under våren 2011 släpps uppföljande singeln "Blommorna".

Inspirerad av hans röst och karisma erbjöd Karin Dreijer i The Knife honom att sjunga i deras egenhändigt skrivna opera "Tomorrow in a year". Under 2009 och 2010 turnerade därför Jonathan med sin egen orkester i Sverige och Norden samtidigt som han turnerade runt både Europa och Asien med The Knifes opera.

Sedan en tid tillbaka har noggrant och långsamt en uppföljare till En hand i himlen mejslats fram. Ljudvärlden kan kännas igen, men är ändå en helt annan. Det är varmare och mörkare. Singeln Blommorna släpptes i våras.

När han nu kommer till Uppsala Konsert & Kongress gör han det med en ny fantastisk orkester som tar plats i en ambitiös scenisk installation.

Support
Promise and the Monster

Promise and the Monster varit förband till José González på den nordiska turnén i december 2007, samt spelat runt om i hela Europa inklusive två större turnéer i Frankrike. I början var hon själv på scenen, men hon har nu byggt ut sitt live-set till tre-fyra personer. Musiken tar influenser från sextiotalsfolk, krautrock, kammarmusik och spöklika platser.


Konsertlängd: ca 2 timmar 30 minuter

www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress