x

Oh Land
Hornstull Strand
D. 2011.23.11 Kl. 20:00

Luger presenterar Oh Land på Hornstull Strand.

Det har surrats en hel del om Oh Land det senaste året. Vem är hon? Var kommer hon från? Hur kan denna danska vara så fantastiskt bra utan att vi inte hör henne på radion varje minut, varje timme och varje dag? Med samma typ av unika uttryck som Tori Amos, Fiona Apple eller Florence and the Machine existerar Oh Land.

Det rör sig om knirkig, sprakande, melodiös och svärtad elektropop med melankoliska och cinematiska undertoner. Oh Land började sina dagar som en piruettande balettdansös på Danish Royal Ballet Academy men en ryggskada tvingade henne ner från tåspetsarna. I jakt på sitt nästa uttryck upptäckte Nanna Øland Fabricius, som hon heter, att det var i musiken hon hörde hemma.

Debutalbumet ”Fauna” släpptes 2008. Den andra och självtitulerade skivan kom tidigare i år. Det krokiga ljudlandskapet ger en känsla av framtid och att spegla något klassiskt på en och samma gång. Brutalt, rytmiskt, svävande och symfoniskt. Oh Lands kreativitet tycks aldrig ta slut.

Efter att hon upptäckts av Epic Records på 2009 års SXSW har Nanna nu lämnat Europa till förmån för New York. Där vrids det på knappar och dras det i spakar tillsammans med Dan Carey (The Kills, Franz Ferdinand, Hot Chip) och Dave McCracken (Depeche Mode, Beyoncé, AFI). Resultatet är slående. Ta chansen att möta Oh Land på intima Strand, innan hon säljer ut de största arenorna. Det är nog inte långt kvar till dess.

www.ohlandmusic.com

Åldersgräns 18 år

Dörrarna öppnar 19.00 och konserten startar ca 20.30


Arrangör: www.luger.se