x

Le Corps Mince De Francoise + Shine 2009 + Bendagram
Debaser Slussen
D. 2011.08.10 Kl. 20:00

Le Corps Mince de Francoise (LCMDF) har hypats till skyarna på diverse bloggar och i media. Med singeln ”Bitch of the Bitches” spåddes bandet en lysande framtid
och låten spred sig som en löpeld på internet. Med fullängdsdebuten ”Love and Nature” i bagaget kommer de nu äntligen till Debaser Slussen.

Det var under 2007 som bandet kom fram ur den finska electro-popscenen i Helsingfors. 2009 släppte de EPn ”Something Golden” som kom att sätta dem på ett flertal olika ”singel-of-the-month-listor” i tidningar som NME och The Guardian. De har sedan dess turnerat genom Europa på egen hand med hyllade spelningar på t.ex. Arvikafestivalen (2010) och Popaganda (2009) men även öppnat upp för Robyn och Sleigh Bells. De var även det första finska bandet någonsin att spela live i UK’s Radio 1.

2011 släppte de sitt debutalbum ”Love and Nature”, producerat i Berlin av grymma Kaiku Studios. En albumdebut som heter duga och med låtar som garanterat kommer få fart på Slussen denna kväll.

Elektroniska popakten Bendagram anses vara ett av landets mest lovande namn och Shine 2009 har redan länge prisats av kritiker för deras 1990-tals sound.

Djs ikväll är SNASK som förgyllde tre magiska sommarkvällar på Debaser Slussen samt Tack för igår!

TACK FÖR IGÅR ÄR KÄNSLAN AV ATT ALDRIG VILJA GÅ HEM, ALLTID DANSA TILL SISTA LÅTEN OCH ALLTID VAKNA UPP MED SEPARATIONSÅNGEST FRÅN FÖREGÅENDE KVÄLL.

Ikväll presenterar Tack för igår Adventure of och Hej Våld!
Musikaliskt blir det en blandning mellan dansant electro och indiepop.

Patric-Julian och Dennis Tkacuk [Adventure Of DJ]
Adventure Of bildades våren 2010 av Dennis Lundkvist och Patric Julian. Tidigare utgjorde de Västeråsbandet Vargpakten, som bland annat spelat på Arvikafestivalen, Debaser, Pop Dakar, Yeah! Festivalen och live i Sveriges Television. Adventure Of är drömmarna om att vara fri och aldrig ha några måsten. Musik är ett gemensamt språk som alla kan förstå, när alla kan förstå varandra kan alla älska varandra. Önskan är att skapa musik laddad med kärlek, glädje och vardagsdekadens.

Yamandu & Björn Awesome [Hej Våld! DJ]
Hej Våld! är ett Stockholmsbaserat kollektiv som DJar, arrangerar klubbar, producerar musik och skapar visuella konstverk. Sedan starten i februari 2010 har dom spelat på bl.a. Spy Bar, Debaser Medis, F12, NU!, Arvikafestivalen, Slakthuset, ACE, SWEAT (Linköping), Karateklubben XL (Norrköping), Scandic Malmen, och Pluto (Västerås). De har spelat med/värmt dansgolv åt bl.a. Mustard Pimp, Breakbot, Familjen, Slagsmålsklubben, Cristian Dinamarca, Rebecca & Fiona, Den Svenska Björnstammen & Owl Vision. Deras första singel har släppts på indiebolaget Tack För Igår nu under våren 2011 och finns tillgänglig för lyssning och nedladdning nedan.

MOI STHLM:
Debaser presenterar ikväll några av den finska popmusikens mest intressanta artister just nu: LCMDF, Shine 2009 och Bendagram på MOI! Stockholm -festivalen den 8 oktober på Debaser Slussen. Lördagens pop-kväll avslutar den fyra dagar långa festivalen på en av Stockholms mest legendariska scener.