x

Hårda Tider + Hemligt Band
Debaser Malmö
D. 2011.10.08 Kl. 17:00

Om du är intresserad av hård och snabb musik och bor i Malmö så har du hört både Hårda Tider och våra halvhemliga gäster. I alla fall hört om dem. Om du inte gjort det så är vi mer än glada för din skull. Då har du två riktigt bra band att se fram emot. Hårda Tider släppte "Gatan Kallar" 2010 och har under de senaste åren spelat frekvent i Malmö. När det var dags att para gästerna från LA med ett lokalt band började listan med dem. Inte för att de låter lika eller för att de är någon form av version av gammelgubbarna 2011, nä, vi ville ha ett band som gör precis vad de vill. Utan kompromisser. På samma vis som exempelvis Black Flag gjorde 1978.

Crime City 2011. Ett blått samhälle med bruna inslag. En del ger upp. Andra bryr sig. Hårda Tider engagerar sig. Skriver text och musik som är för och emot. Ger oss ett soundtrack till nutiden med rötter som sträcker sig tillbaka i historien. Tillbaka till andra tider då det varit dags att skrika och mangla ur sig uppgivenhet och ilska. Tider då det varit dags att samla sig. Att för att åtminstone en stund träffas med likasinnade samtidigt som musiken larmar. Det finns skillnader. Såklart. Hårda Tider kombinerar stilar som engagerar långt fler än en bara en tight kärna. Stilar som förenar punkare, hardcorepuritaner och metalkids. Hårda Tider är inte retro eller nostalgi. Hårda Tider är Malmö. Hårda Tider är Crime City Hardcore.

Hårda Tider spelar 22.30, huvudbandet/gästerna kl 23.30.

Djs ute är Jonas Appelqvist (It's A Trap! Gaffa! Dagens skiva!) och Anna Vinhus. Inne spelar DJ IS OK plus Lauren & Frans.