x

Sven Ingvars
Kalmarsalen
D. 2011.12.11 Kl. 19:00

Sven Ingvars
55 - Så många mil, så många år

De gästade KalmarSalen i våras – det blev succé!
Nu blir det EXTRA FÖRESTÄLLNING i Kalmar!

Hade någon 1956, året då Sven-Ingvars bildades, sagt till Sven-Erik Magnusson att han mer än ett halvt decennium senare skulle ge sig ut på en landsomfattande jubileumsturné som hyllad, folkkär och omhuldad musikklenod hade han förmodligen skrattat högt och länge – ända bort till Fryken-sjöarna och den odödliga fröken Fräken.

Precis så är dock fallet – nu ger sig de livs levande legenderna Sven-Ingvars ut på vägarna igen för att fira 55 år som musikinstitution och åter möta sin trogna publik. En lika stor som hängiven skara som aldrig tröttnar på låtar som "Säg inte nej, säg kanske", "Min gitarr", "Det tror jag inte på" och alla övriga örhängen som bandet bjudit på under åren. Men vem vid sina sinnens fulla bruk kan egentligen tröttna på en sådan glimrande låtskatt av kulthits...

Sven-Ingvars karriär – och snackar vi 55 år i branschen så snackar vi verkligen karriär – har innehållit allt: Från svårslagna rekord som sex låtar samtidigt på Svensktoppen (!), en långfilm (kunde Beatles så kunde Sven-Ingvars), insläpp i kulturens "finrum" med Frödingtolkningarna, ett bejublat framträdande på Hultsfredsfestivalen – till en egen krogshow och mottagande av medaljer från H M Konungen. Kort sagt allt en artistkarriär värd namnet skall och bör innehålla.

Räkna alltså med en hitparad av guds nåde från 50-talet och framåt, framförd av ett evigt ungt och evigt taggat Sven-Ingvars – kanske det mest genuina och unika band som det här landet någonsin producerat.

Längd: ca 2 tim + paus