x

Calaisa
Göteborgs Stadsteater
D. 2011.26.11 Kl. 22:00

Fyra tjejer åkte på vinst och förlust till Nashville och spelade till sig ett guldkantat skivkontrakt med Universal Nashville, världens mest framgångsrika skivbolag.

De spelade in en platta i Nashville för fantastiska 5 miljoner kronor och lanserades som det nya unga svenska Dixie Chicks i USA. Storyn om deras osannolika resa från indieband till den stora satsningen på världens största underhållningsmarknad blev riksnyhet i Sverige och USA. När dokumentären om deras resa kom ut på svensk TV sålde Calaisa guld och det självbetitlade debutalbumet Calaisa (2006) fortsatte att sälja stort det följande året. Men det skulle komma en chock. När Calaisas USA-turné skulle börja sparkades oväntat skivbolagschefen i USA och det blev ingen turné.

För de flesta band hade detta varit tillräckligt för att ge upp, men för Calaisa blev motgångarna istället en ny utmaning. De hade sett att drömmar kunde förverkligas och visste att motgång kunde vändas till styrka. Publikens kärlek var bränslet som tog Calaisa runt Sverige och Europa de kommande två åren. 2008 medverkade de i Melodifestivalen med "If I could" och 2009 spelade de in nästa platta, Grafton Street, för egna pengar i The Cardigans studio i Malmö. Grafton Street är lika helgjuten som debuten, men har ett nytt djup, en ny insikt om att drömmen om att kunna leva på sin musik kräver blod, svett och tårar.

Nu är Calaisa tillbaka igen! Ett nytt album är på gång med norska producenten Bernt- Rune Stray (Lene Marlin) och med musiker som till vardag jobbar med bl a Whitney Houston och Rihanna. Och så förstås de omisskännliga rösterna som tillhör Calaisa, deras varma sound, välsnickrade melodier och deras insiktsfulla texter.

Calaisa består av de två syskonparen Lisa Troedsson Lundin, Caisa Troedsson Lundin, Malin Törnquist och Anna Törnquist Berggrensson. Första singeln, "Up To Us", släpps 24 juni. Album släpps i oktober 2011. Calaisa turnerar hela sommaren och hösten 2011.

Ingång från Berzeliigatan
Åldersgräns 18 år
Insläpp från kl 22.00